Vloerbekleding

Een PVC vloer heeft tal van voordelen

Een PVC vloer heeft tal van voordelen
Bij het kiezen van een nieuwe vloer is PVC misschien niet meteen het meest voor de hand liggend. In eerste instantie denkt men vaak aan een stenen of houten vloer. PVC is dan geen natuurlijk product, maar heeft wel tal van voordelen. Daar wijden we graag verder over uit in dit artikel.

Duurzaam

Om meteen van wal te steken met een van de belangrijkste voordelen, beginnen we met de duurzaamheid. Omdat PVC vloeren een extreem lange levensduur hebben, wordt het zelden vervangen omdat het versleten is. Een kwalitatief hoogwaardige PVC vloer kan gemakkelijk 30 jaar blijven liggen. Enkel als men erop uitgekeken raakt wordt de vloer wel eens eerder vervangen. Daarom is de prijs-kwaliteit verhouding van een PVC vloer heel hoog. Daarnaast is het ook heel duurzaam, omdat het milieuvriendelijk geproduceerd wordt en volledig recyclebaar is.

Vochtbestendig en geluiddempend

Elke ruimte is geschikt om een PVC vloer in te plaatsen. Omdat het vochtbestendig is, kan het zelfs in de keuken of de badkamer. Daar is een houten vloer vaak minder geschikt voor. Omdat een PVC vloer geen ondervloer nodig heeft, weerkaatst het geen geluid. Dit betekent dat de onderburen geen last hebben van het lopen op hoge hakken of het verschuiven van stoelen. Bovendien absorbeert PVC de warmte, waardoor het ook prima gebruikt kan worden in combinatie met vloerverwarming. Het is dus een verstandige keuze voor het hele huis.

Onderhoudsvriendelijk

Het spreekt voor zich dat een slijtvaste, waterdichte vloer zoals PVC heel gemakkelijk te onderhouden is. Eender wat erop gemorst wordt, het trekt er niet in en is dus op een eenvoudige manier weer te verwijderen. Gewoon vegen of stofzuigen en af en toe eens dweilen volstaat om de vloer netjes te houden. Zelf met kinderen of huisdieren heb je dus geen zorgen over het netjes houden van het huis.

Gemakkelijk te plaatsen

PVC vloeren bestaat er in verschillende soorten. De meest gebruikte zijn PVC-stroken, PVC-tegels en click-PVC. Alle 3 zijn ze gemakkelijk te hanteren en geschikt voor de doe-het-zelver. Vraag vooral advies bij de plaatselijke bouwmarkt voor je aan de slag gaat. Mocht je toch helemaal niet handig zijn, of de tijd niet hebben om het zelf te doen, kan je steeds beroep doen op een montageservice.

Kleuren en smaken

Over kleuren en smaken valt niet te twisten. Maar bij een PVC vloer is dat ook niet nodig. Het is namelijk beschikbaar in de verschillende kleuren en patronen. Het meest voorkomende in hedendaagse woningen is hout- of betonlook. Als je kiest voor een houtlook, zullen vrienden die op bezoek komen, spontaan vragen of ze hun schoenen moeten uittrekken. Zo veel lijkt het op een echt houten parket. Maar het is natuurlijk veel slijtvaster dan een houten vloer, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het gemorste glas rode wijn op het eind van de avond.

Ook interessant