Interieur

Ecophon Akusto One geeft nieuwe dimensie aan wandabsorptie

Deze week lanceert Ecophon de Ecophon Akusto One: een nieuwe serie kleine wandabsorbers die een belangrijke aanvulling vormt op de bestaande akoestische wandoplossingen. De Akusto One-reeks bestaat uit makkelijk te installeren kleinere wandpanelen die in nagenoeg elk interieurontwerp passen. Met uitvoerige opties in vorm, formaat, oppervlakte én kleur kunnen architecten en interieurontwerpers precies de sfeer of creatieve patronen creëren die zij voor ogen hebben.

“Akusto One is een bijzondere aanvulling op onze bestaande reeks Akusto wandpanelen. De Akusto One combineert flexibel en vernieuwend design met uitstekende absorptie. En het installeren ervan is net zo makkelijk als het ophangen van een schilderij,” zegt Guus Klamerek, Marketing Manager Ecophon Nederland.

Nieuwe functionaliteiten als aanvulling op plafonds

De eerste stap op weg naar een gezonde en productieve geluidsomgeving is een goed absorberend plafond van wand tot wand. Die verlaagt het totale geluidsniveau en vermindert het verspreiden van lawaai. Maar kale wanden zullen altijd nog geluid heen en weer doen kaatsen. Dat veroorzaakt echo’s die spraak in een brei van geluid veranderen en ‘gewone’ gesprekken in hinderend lawaai.

“Wandabsorbers pakken deze echo’s aan. Al onze testen laten zien dat wandabsorbers een enorm positief effect hebben op de spraakverstaanbaarheid in een ruimte. Denk aan kinderen in een klaslokaal die daardoor zowel de leerkracht als elkaar goed kunnen verstaan. Of aan kantoormedewerkers die rustig gesprekken kunnen voeren zonder collega’s te storen. En bijvoorbeeld ziekenhuispersoneel dat belangrijke informatie over patiënten, behandelingen en doseringen beter kan horen,” aldus Klamerek.

Ecophon Akusto One geeft nieuwe dimensie aan wandabsorptie

Getest, gecertificeerd en duurzaam

Als leverancier van akoestische oplossingen in de bouwsector, waar detailinformatie over de levenscyclus van een product aan de orde van de dag is, test Ecophon continu alle producten om te borgen dat ze voldoen aan de hoogste normeringen en certificeringen voor binnenruimtes.

“Dankzij onze uitgebreide testen weten we precies wat onze producten bijdragen aan de kwaliteit van de binnenruimte. Onze absorbers zijn bovendien recyclebaar en beantwoorden aan de strenge criteria van de Franse VOC A+ en de Californian Emission Regulation. We worden ook aanbevolen door de Zweedse Astma- en Allergie Associatie. Daar zijn we trots op,” besluit Klamerek.

Ook interessant