Ecobouwers Opendeur van 1 tot 11 november

  BE   24 oktober 2013 Bron: BBL
In de weekends van 1 tot 3 november en van 9 en 11 november kan je weer een hele reeks inspirerende energievriendelijke en duurzame woningen bezoeken. Op dat moment organiseert Bond Beter Leefmilieu samen met haar partners Ecobouwers Opendeur. In meer dan 150 woningen kun je de talrijke voordelen van duurzaam bouwen en verbouwen beleven. Milieu- en energiebewuste bouwheren doen hun bouw- en woonervaringen uit de doeken en tonen je hoe een duurzaam bouwproject verloopt.

Bij “Ecobouwers Opendeur” krijg je geen loze verkoopspraatjes te horen maar zijn het de huizeneigenaars zelf die aan het woord gelaten worden. Zij vertellen ongezouten de waarheid over hun bouwproject, geven inzicht over de keuzes die ze maakten en getuigen waarom duurzaam bouwen de standaard moet worden in onze contreien. Tijdens een rondleiding krijgen bezoekers alle kans om vragen te stellen aan de bewoners en bedenkingen te maken over de bezochte woning. Hoe ging men te werk? Welke financiële keuzes heeft men moeten maken? Over welke partners was men tevreden? Welke technieken worden er gebruikt?

Thematours

Ecobouwers Opendeur van 1 tot 11 novemberOok dit jaar kan je deelnemen aan thematours: rondleidingen onder begeleiding van experts in duurzaam bouwen. Zo kan je samen met bijvoorbeeld Vibe of het PassiefhuisPlatform ondergedompeld worden in verschillende vormen van duurzaam bouwen aan de hand van enkele sprekende voorbeeldprojecten.

Ecobouwers.be

Inschrijven voor “Ecobouwers Opendeur” is gratis en kan vanaf 18 oktober op www.ecobouwers.be. Je kan er grasduinen in een online catalogus met meer dan 150 woningen. De rondleidingen starten telkens om 10 en/of 14 uur. Ook de praktische informatie van de begeleide thematours vind je daar.

Soyez les bienvenus!

Ecobouwers Opendeur keek al jaren over de taalgrens met enkele knappe woningen in Brussel en Wallonië. In 2013 pakt onze Waalse partner écoconso voor het eerst uit met een volwaardige opendeurcampagne. van 1 tot 11 november kan je tijdens portes ouvertes ecobâtisseurs in Wallonië meer dan honderd woningen bezoeken. samen
presenteren BBL en écoconso bovendien meer dan veertig Brusselse pareltjes. keuze genoeg …

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo