Duurzaam Bouwen

Stel je huis open en krijg een krat Primus cadeau

In oktober zullen in gans Vlaanderen honderden huiseigenaars hun woning openstellen. Word één van hen. Bond Beter Leefmilieu zoekt voor de campagne Ecobouwers Basis namelijk nog openstellers die hun ervaringen willen delen met anderen.
Heb je in een bestaande woning het dak of de zoldervloer geïsoleerd? Superisolerend glas geplaatst? Een condensatieketel geïnstalleerd?
Heb je minstens één van deze ingrepen in jouw woning gerealiseerd?
Dan ben jij de geknipte persoon om in oktober 2012 jouw eigen praktische ervaringen te delen met bezoekers die nog steeds geld door hun raam gooien. En wie weet overtuigen jouw ervaringen hen wel om zelf ook actie te ondernemen en geld te besparen.

Je huis openstellen. Wat houdt dat nu praktisch in?
Het is heel eenvoudig. Op zelfgekozen momenten in de weekends van oktober 2012 ontvang je mensen bij jou thuis. Het enige wat we van jou als opensteller verwachten is dat je jouw eigen praktische ervaringen deelt met de bezoekers: welke aannemer heeft de werken uitgevoerd? ben je tevreden over je aannemer? hoe ben je eraan begonnen? is je energiefactuur gedaald? is je comfort verbeterd? hoeveel heeft het gekost? welke premies heb je gekregen? …
We verwachten dus niet dat je als opensteller technische kennis doorgeeft maar gewoon alledaagse praktische ervaringen. Het is ook niet de bedoeling dat de bezoekers een rondleiding krijgen in de woning. Maar je mag natuurlijk zelf beslissen om het wel te doen.

En je staat er niet alleen voor.
Je vindt in Bond Beter Leefmilieu een helpende hand om de opendeurdag(en) zonder zorgen te organiseren. Elke opensteller kan met praktische vragen en vragen over de ingrepen in de eerste plaats terecht bij een lokale energiemeester die eventueel even bij jou thuis kan komen. Verder krijg je een praktische leidraad en campagnemateriaal. Tot slot voorzien we ook een helpdesk waar je met al jouw vragen terecht kan. En natuurlijk niet te vergeten krijg je als waardering voor jouw deelname … een krat Primus en 2 Primus bierglazen.

Schrijf je zo snel mogelijk in.
Dan ben je zeker dat je alles tijdig ontvangt! Ook je krat. Inschrijven is eenvoudig. Surf naar www.ecobouwers.be/basis, vul de korte woningfiche in, vink aan op welke momenten je jouw woning wil openstellen en klaar is Kees.