Energie

Duurzame zonnepanelen tegen een gunstige prijs

Duurzame zonnepanelen tegen een gunstige prijs
Dat het aanschaffen en aanleggen van zonnepanelen geld kost, dat is natuurlijk bekend. Maar moet je nu echt de hoofdprijs betalen voor heel goede zonnepanelen of kan het goedkoper? Toch kan het per aanbieder verschillen wat de kosten zijn voor de panelen en de installatie ervan. Het is daarom goed om te weten hoe de prijs voor zonnepanelen installeren is opgebouwd, zodat je niet voor onverwachte kostenplaatjes komt te staan. Daarom is het goed om een offerte voor de kosten op Zonduurzaam.nl aan te vragen.

Kosten zonnepanelen

Het exacte kostenplaatje voor de installatie van zonnepanelen hangt namelijk af van verschillende factoren. Belangrijke criteria voor de prijs zijn het soort woning, voor hoeveel personen je de energie wil opwekken en dus het aantal benodigde panelen. Daarnaast spelen het merk zonnepaneel, de soort omvormer die nodig is om de energie van de zon om te zetten in stroom en natuurlijk de installatiekosten een rol in het opstellen van een offerte. Daarom is het lastig om meteen te zeggen: ‘Dit gaat de installatie je kosten.’ Het aanvragen van offertes is daarom aan te raden.

Gemiddelde prijzen

Natuurlijk is het mogelijk om een gemiddelde van de prijs te geven. Voor een huishouden van twee personen heb je ongeveer acht zonnepanelen nodig. De eenmalige kosten hiervoor liggen tussen de € 3.200 en € 5.200 euro. Een gezin van vier heeft twaalf panelen nodig en betaalt hiervoor tussen de € 4.800 en € 7.800 euro voor. De besparing in energiekosten per jaar loopt natuurlijk ook op. Een huishouden van twee bespaart jaarlijks € 270 euro en een gezin van vier € 650 euro. Daar kun je veel leuke dingen mee doen. Om die energiekostenbesparing nog verder op te laten lopen, kun je ook op andere plekken in het huis verduurzamen, zoals dakisolatie of isolatieglas in de ramen.

Subsidie aanvragen

Om het verduurzamen voor je woning aan te moedigen, is het mogelijk om via de overheid subsidie te ontvangen. Echter is de subsidie voor het installeren en aanschaffen van zonnepanelen per 1 januari 2023 gestopt. Het is wel mogelijk om via de overheid een speciale Energiebespaarlening af te sluiten. Je kan dan 100% van het leenbudget besteden aan de zonnepanelen. Het voordeel hiervan is dat je niet per se een tweede maatregel hoeft door te voeren in huis. Voorheen kwam je alleen in aanmerking voor de subsidieregeling als je ook een warmtepomp of isolatieglas liet aanbrengen. Je ontvangt dan geen subsidie, maar dankzij een lening kun je wel de verduurzaming veel gemakkelijker financieren.

Kosten vs. winst

Natuurlijk blijft het – zelfs met een lening – een hele uitgave om zonnepanelen te laten installeren. Maar je verdient deze investering vanzelf terug, omdat je geen of nauwelijks reguliere energie hoeft af te nemen voor je woning. Bereken daarom eens de kosten van zonnepanelen op Zonduurzaam.nl en ontdek meteen wat je zal gaan besparen en hoe de kosten precies zijn opgebouwd. Er valt veel te winnen als je zonnepanelen aanschaft.

Ook interessant