Duurzaam Bouwen

Duurzame energie-installatie in één dag geïnstalleerd

Voor het eerst is een woonzorgcomplex in Nederland uitgerust met een kant-en-klare duurzame energie-installatie. De installatie met de naam ONE: Own New Energy, is in één dag geïnstalleerd in woonzorgcomplex Hushoven in opdracht van aannemersbedrijf Louis Scheepers. De ONE is een innovatieve kant-en-klare duurzame energie-installatie die direct in een pand wordt aangesloten. Het systeem is uniek in Europa en staat voor een snelle, eenvoudige installatie en voorkomt faalkosten. De installatie is uitgevoerd door Dubotechniek Bedrijven, onderdeel van VolkerWessels.

Hushoven, een zeer modern woonzorgcompex
Woonzorgcomplex Hushoven wordt gebouwd in opdracht van Wonen Limburg. Het betreft 81 zorgappartementen, 3 groepswoningen en een grand-café annex ontmoetings- en activiteitenruimte. Wonen Limburg gaat de appartementen verhuren aan ouderen met een CIZ indicatie. Het nieuwbouwcomplex voorziet op intelligente wijze in de zorgvraag van mensen die zolang mogelijk zelfstandig willen zijn. De bewoners kunnen gebruik maken van kleine slimmigheden die van wezenlijk belang zijn om zelfstandig te wonen. Voorbeelden zijn verstelbare toiletten, scootmobielruimtes, videofooninstallaties en een zorgoproepsystemen. Met de ONE is het complex bovendien uitgerust voor een optimaal binnenklimaat. De duurzame energie-installatie zorgt voor warmte in de winter, koeling in de zomer en voor het warm tapwater.

Own New Energy: je eigen duurzame energie
Energie was ooit een dienst van nutsbedrijven. Inmiddels is het al geruime tijd het speelveld van diverse marktpartijen. In een wereld die roept om duurzaamheid en waarin energieprijzen gigantisch stijgen, zoeken we naar nieuwe initiatieven. De droom van elke organisatie is energie die je zelf duurzaam opwekt en die de installatie- én energierekening drastisch verlaagt. Met dat perspectief is de kant-en-klare energie-installatie ONE ontwikkeld door Dubotechniek Bedrijven. Deze innovatieve installatie staat in één dag op de locatie, behaalt zeer hoge rendementen en reduceert faalkosten tot vrijwel nihil.

De ONE overtreft alle verwachtingen
De eerste ONE is begin dit jaar geplaatst bij het hoofdkantoor van Scania Benelux. De vooraf gestelde rendementsberekeningen worden ruimschoots behaald. Tijdens het testen in de werkplaats waren de resultaten van de vooraf gestelde rendementsberekeningen beter dan verwacht. Uit de monitoring van het systeem blijkt dat de rendementen in de praktijk hoger zijn dan vooraf gedacht.

Ook interessant