Interieur

Duurzaam design: verruim je blik met de plafondkast

Verruim je blik met de plafondkast. Een origineel ontwerp van Hans van Keulen geeft meer ruimte in je huis en is zelfs goed voor je gezondheid. Wordt de plafondkast een nieuwe trend in onze woonkamers? De meeste mensen realiseren zich dat de wereld geen onuitputtelijke bron is en dat er iets moet veranderen aan onze consumptie gewoonte. Ook in de architectuur en interieurinrichting zien we steeds meer duurzame materialen en oplossingen. Ook design kan duurzaam zijn. Dat bewijst de plafondkast.

Wat is de plafondkast?

De plafondkast is een strak vormgegeven kast die hoog tegen het plafond aan hangt. Doordat de kast niet tegen de muur staat, maar hoog in de lucht hangt, ziet een ruimte er veel groter uit. Deze bijzondere kast is gemaakt van karton. Re-board karton is zeer geschikt om stevige constructies mee te maken. De plafondkast draagt ook bij aan een gezonde levensstijl. Je moet immers wel af en toe de ladder op om je spullen te pakken. Met de plafondkast zal je gegarandeerd meer bewegen in je huis.

Wat zijn de voordelen van de plafondkast?

  • Duurzaam materiaal: gerecycled karton
  • Meer ruimte in je kamer
  • Verlichting en afzuigkap kunnen in de kast verwerkt worden
  • Op maat gemaakt

Plafondkast in ontwikkeling

De plafondkast is nog volop in ontwikkeling. De prototypes worden nog verder ontwikkeld, want dit meubelstuk heeft vele mogelijkheden. Er komt nog een verstelbare variant, die je in hoogte kunt variëren. Daarmee wordt de plafondkast ook nog eens multifunctioneel. Zo kun je bijvoorbeeld de borden en glazen in de kast opruimen en rond etenstijd laat je de kast zakken en dek je deze als tafel. Ook kun je verlichting in laten bouwen in de kast en prints laten drukken op het karton. Eigenlijk is er van alles mogelijk. De kast zal altijd op maat gemaakt worden.

Duurzaam design: verruim je blik met de plafondkast

Ook interessant