Bedrijfsnieuws

Durabrik stelt klant centraal in nieuwe marketingcampagne

De Belgische bouwfirma Durabrik is als totaalaannemer thuis in het volledige spectrum van de traditionele woningbouw: van instapklare woningen over woonprojecten binnen een geïntegreerde aanpak tot woningen op maat van klanten met bouwgrond. Voor hun woningbouwsegment lanceert Durabrik een compleet nieuwe marketingcampagne. Verrassend: niet huizen, wel mensen staan centraal!

Ingeborg Locy, marketing manager bij Durabrik: “We fotografeerden 4 gezinnen, op een voor hen zeer belangrijk moment en tijdstip: de plaats waar ze zullen gaan wonen, en waar ze er voor kiezen samen hun thuis te realiseren. Met deze campagnebeelden willen we bewust anders communiceren: vanuit de toekomstige bewoners zelf, onze klanten, waar alles om draait. Dat is ook waar we voor staan.”

Communicatieperspectief vanuit klant i.p.v. bedrijf

De klant staat centraal bij het bouwen van zijn woning. Durabrik keert daarom de communicatie in deze campagne bewust om en werkt met beelden van klanten. Want alles begint bij de toekomstige bewoners, met hun individuele wensen. Van daaruit krijgt hun woning concreet vorm.

Kandidaat-bouwers ontdekken aanbod en knowhow in de nieuwe kijkstraat

Tegelijk stelt Durabrik de verschillende facetten van het bouwen in de kijker via de bijna voltooide kijkstraat in Gent.
Die bestaat uit 4 ‘themawoningen’, die elk focussen op een bepaald interessegebied:
• ECO: het ecologische aspect (Eco-woning met Econok, zonnepanelen, …),
• DOMO: genieten bij je thuis met wellness en domotica (inloopdouche, domotica, …)
• SILVER: levenslang blijven wonen (Silver-woning zonder drempels, bredere deuren,…)
• en FAMILY: een kindvriendelijke thuis (Family-woning met vloerverwarming, …) .

Bezoekers gaan – letterlijk - door de woningen én halen zo uit elk van deze woonconcepten die elementen die hen persoonlijk het meest aanspreken: zo stellen ze met de verschillende puzzelstukjes hun eigen woning samen.

Employer Branding
In de campagne gaat Durabrik nog een stap verder. Bij de fotoshoot werd gekozen om te werken met ‘échte’ mensen, meer nog: de eigen medewerkers. Het werd een mix van medewerkers doorheen het bedrijf: van projectleiding, verkoop, directie, arbeiders, … Het gaat om mensen over alle afdelingen heen. Zo positioneert Durabrik zich nog dichter bij de klant, terwijl het bij de eigen medewerkers een sterke betrokkenheid bij de campagne creëert.
Build for Life