Bedrijfsnieuws

Durabrik schenkt 1.000 euro aan vzw Spoor 56

Durabrik schenkt 1.000 euro aan vzw Spoor 56
Donderdag 17 juni overhandigde Durabrik een cheque ter waarde van 1.000 euro aan de vzw Spoor 56. Deze schenking kadert binnen het ‘Een hart voor mensen’-project waarbij het bouwbedrijf voor elk nieuwbouwproject een bedrag geeft aan een lokaal goed doel. De organisatie voor bijzondere jeugdzorg vzw Spoor 56 kan dit geld goed gebruiken om de vrijetijdsactiviteiten te bekostigen van de kinderen en jongeren die in de voorziening verblijven.

In Sint-Niklaas, waar het bouwbedrijf in deelgemeente Nieuwkerken-Waas 17 woningen neerpootte, werd gekozen voor de organisatie voor bijzondere jeugdzorg vzw Spoor 56. In het bijzijn van burgemeester Lieven Dehandschutter, kreeg Gert Van Winckel, verantwoordelijke voor de Sint-Niklase afdeling van vzw Spoor 56 een cheque, overhandigd door Claudia Callens, bestuurder van Durabrik.

“Met onze organisatie begeleiden en ondersteunen we kinderen, jongeren en hun gezinnen waar een verontrustende opvoedingssituatie aanwezig is. We vinden het belangrijk dat de jeugd die bij ons verblijft kan deelnemen aan het sociale leven buiten onze voorziening. Bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een jeugdbeweging of sportclub of door deel te nemen aan (buitenlandse) schoolreizen, sport- en andere kampen. Hier staat een kostenplaatje tegenover waarvoor de subsidies die we van de overheid krijgen, ontoereikend zijn. Giften zoals die van Durabrik kunnen we dus goed gebruiken om kinderen en jongeren maximaal te laten deelnemen aan deze vrijetijdsactiviteiten,” aldus Gert Van Winckel van Spoor 56.

“We hechten bij Durabrik veel belang aan maatschappelijk engagement. Jaarlijks worden meerdere goede doelen gesteund en sinds enkele jaren doen we daar met onze ‘Een hart voor mensen’-actie nog een schepje bovenop. Zo willen we in elke gemeente of stad waar we een nieuwbouwproject hebben, een stukje engagement terugschenken en er helpen meebouwen aan een warme buurt. Niet omdat het moet, maar omdat het juist aanvoelt,” aldus Claudia Callens van Durabrik.

Vorig jaar liet het bouwbedrijf in Nieuwkerken-Waas 17 woningen, waarvan 12 halfopen en 5 gesloten woningen optrekken in de Cleenestraat en het Wallenhof. Er is momenteel nog 1 halfopen woning te koop.

Over Durabrik

Durabrik maakt deel uit van Camino, een groep van 12 bouw- en vastgoedbedrijven die allen streven naar innovatieve woonoplossingen. Durabrik bouwt sleutel op de deur woningen en appartementen. Met meer dan 50 jaar ervaring bouwen ze toekomstgericht, vanuit ieders behoefte aan levens-kwaliteit. Het bouwbedrijf telt meer dan 260 medewerkers en realiseerde vorig jaar een omzet van 96 miljoen euro.

Bij Durabrik staat de mens centraal, want bouwen begint bij mensen! Respect en vertrouwen, Ontplooiing en Ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap (ROSIE) vatten de vijf bedrijfswaarden samen die uitgedragen worden door alle Durabrik medewerkers. Vanuit de positieve kracht van medewerkers streeft het bedrijf naar de hoogst mogelijke klantentevredenheid.

Door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak weet Durabrik zich te onderscheiden binnen de bouwsector. Zo kreeg de groep in 2017 en 2019 van Vlerick het certificaat “Great place to work”.

In oktober 2020 sleepte Durabrik als enige bouwbedrijf in zijn sector, het UNITAR-certificaat ‘SDG-Pioneer’ in de wacht. Dit is een bekroning van de VN voor de duurzaamheidsinspanningen van Durabrik.

Ook interessant


Build for Life