Algemeen

Duidelijkheid over Rotterdamse Kuip voor de zomer

Voor de zomer wordt duidelijk of de gemeente Rotterdam financieel garant wil staan voor de bouw van een nieuw voetbalstadion of renovatie van De Kuip. Een nieuw stadion gaat 313 miljoen euro kosten, zo bleek uit de plannen die woensdag 3 april zijn gepresenteerd door Sportclub Feyenoord en Stadion Feijenoord.

Als de gemeenteraad zich achter de nieuwbouwplannen schaart, moet de stad 165 miljoen euro opzijleggen voor het geval Stadion Feijenoord toch in de problemen komt. Dat valt de sportcommissie van de gemeenteraad zwaar. Een dergelijk bedrag opzijleggen in een tijd waarin flink wordt bezuinigd, ligt moeilijk en is volgens de politici niet te verkopen aan de Rotterdammers. Van hen kiest een meerderheid voor renovatie van De Kuip.

De sportcommissie wil daarom een uitgebreid, onafhankelijk onderzoek naar onder meer de financiële onderbouwing van alle vier de plannen (drie renovatieplannen en een nieuwbouwplan). Ook wil de commissie weten wat de effecten voor de directe omgeving zijn en of de gemeente wel garant mag staan van de Europese Commissie.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant


Build for Life