Verbouwen

Duidelijke tekenen aantrekkende woningrenovatie markt

Na jaren van negatieve berichtgeving over de Nederlandse economie lijkt eindelijk het tij gekeerd. Ook de bouwsector begint langzaam maar zeker uit het diepe dal te klimmen. Met name in de renovatiemarkt is er een sterke groei van het aantal aanvragen en opdrachten. Hoewel het sterk aantrekken van de nieuwbouwsector naar verwachting nog even op zich laat wachten, lijkt de renovatiemarkt zijn koers omhoog definitief te hebben ingezet. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy dat in januari is uitgevoerd onder 110 klusbedrijven.

Een derde van de klusbedrijven ziet een duidelijke verbetering van de markt

Na jaren van negatieve berichtgeving omtrent de economische situatie in het algemeen en de bouwsector in het bijzonder, lijkt er eindelijk weer wat licht aan het einde van de tunnel. Er is de laatste maanden veel positief nieuws omtrent de transacties op de woningmarkt en het positieve effect van de verlaging van het BTW-tarief op renovatie- en onderhoudswerkzaamheden. Ook in de landen om ons heen zijn steeds meer positieve geluiden te horen. Al deze positieve signalen lijken hun uitwerking op de bouwsector niet te missen. Uit recent onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 110 klusbedrijven blijkt dat maar liefst 32% van deze bedrijven een verbetering merkt van de marktsituatie. Van deze bedrijven geeft 63% aan meer aanvragen binnen te krijgen en 46% geeft aan dat er ook meer klussen door gaan. Het blijft echter in veel gevallen bij wat kleinschaligere klussen; slechts 23% geeft aan dat de klussen groter zijn geworden in omvang.

Met name renovatiesector profiteert momenteel van aantrekkende markt

Klusbedrijven zijn met name actief in het (kleinschalige) renovatiesegment. Dit segment profiteert momenteel het meeste van de aantrekkende markt. De toename van verkoop van (bestaande) woningen en de tijdelijke verlaging van het BTW-tarief hebben voornamelijk invloed op het renovatiesegment. Dit betekent dat met name de bedrijven die zich van oorsprong op de renovatiemarkt richten of die zich als gevolg van de recessie meer zijn gaan richten op deze markt nu spekkoper zijn.

Duidelijke tekenen aantrekkende woningrenovatie markt

© USP Marketing Consultancy

Ook interessant