Vastgoed

Droomhuis in Mexico (Foto Special)

Het droomhuis van deze week is een prachtig landhuis met een schitterende tropische tuin. Het huis staat dan wel in Mexico, maar ziet er niet uit als een typisch (koloniaal) Mexicaans landhuis. Integendeel, het ziet er eerder modern uit. De tuin is wel heel romantisch, kijk zelf maar mee in de fotoserie.

Deze week gaan we voor het droomhuis helemaal naar Mexico. Huizen in Mexico moeten aan heel andere eisen voldoen dan huizen in Nederland. In Mexico is het warm en droog, maar het kan hier af en toe ook enorm hozen. Een aardbeving is hier ook geen zeldzaam verschijnsel en dus moet een goed huis tegen een stootje kunnen.

Dat de meeste huizen in Mexico niet aan deze eisen voldoen ligt niet aan het feit dat de mensen daar niet van deze eisen op de hoogte zijn. Er zijn helaas maar weinig Mexicanen die genoeg geld hebben om zo'n huis te laten bouwen. In deze rubriek richten we ons echter op droomhuizen, de huizen dus waar de meesten van ons, ook de Mexicanen, alleen maar van kunnen dromen.

Dit huis bestaat uit twee gebouwen. Van buiten zien ze er hetzelfde uit, van binnen echter niet. Het ene gebouw is van binnen erg eenvoudig en boers. De tortilla's geuren je tegemoet en de stijl is uitgesproken platteland-Mexicaans. Het andere gebouw, waar ook de woonkamer is, is juist erg romantisch en koloniaal van binnen. Het is geen bezwaar om de eetkamer en keuken in een ander gebouw te hebben dan de woonkamer, je borrelt en tafelt heerlijk in het gebouw met de keuken, zo komen er ook geen etensgeurtjes in de woonkamer.

De tuin bestaat uit twee helften. Aan de ene kant een tropische tuin en aan de andere kant meer een savanne. Dit symboliseert het Mexicaanse land dat aan de ene kant tropisch is, en aan de andere kant droog en woest. De paden die door de tuin lopen, zijn erg degelijk, dit voorkomt dat ze overwoekerd worden door de snelgroeiende jungle-tuin. In de tropische tuin bevinden zich veel mooie lage planten en struiken en hoge tropische bomen, het lijkt net een jungle. Aan de andere kant van het gebouw heeft de tuin meer het uiterlijk van een steppe.

Het zwembad bestaat uit natuurlijk water en wordt via een ingenieus systeem schoongehouden zonder dat daar chemicaliën aan te pas komen. De slaapkamer wordt gekenmerkt door warme tinten en een moderne inrichting. De binnenplaats met zijn eenvoudige rode boerenplavuizen, heerlijke stenen om met je blote voeten overheen te lopen. Naast de woonkamer bevindt zich een andere zitruimte. Deze kamer wordt vooral gebruikt voor het voeren van gesprekken en tevens als werkkamer. Het uitzicht rondom leidt overigens wel af, zegt de eigenaar. De twee gebouwen zijn symmetrisch tegenover elkaar gelegen.

Bekijk de fotospecial van deze woning in Mexico. Klik hier.