Drijvende villa's in de Maas (fotospecial)

  NL   29 maart 2012 Bron: Dura Vermeer
Drijvende villa`s in de Maas (fotospecial)
Dura Vermeer heeft gisteren twee drijvende en vier amfibische woningen in de Maas gelaten in het Nederlands-Limburgse Ohé en Laak aan de Belgische grens. Daarvoor werd gebruikgemaakt van een van de grootste telescoopkranen van Europa. De drijvende Maasvilla’s nabij Maaseik beloven een exclusief gevoel van ontspanning aan hun bewoners.

De Maasvilla’s zullen naar verwachting binnen een maand af zijn. Glenn Metselaar, woordvoerder van Dura Vermeer, legt uit: “Het uitzicht over het water en het wonen aan het water in het Nederlands- Limburgse natuurschoon geeft een exclusief gevoel. Je moet je maar eens voorstellen hoe rustgevend het moet zijn om hier je vrije tijd door te brengen”. De Maasvilla’s zijn bovendien nog niet allemaal verkocht. Geïnteresseerden die dromen van een tweede huis in een (vrij letterlijke) oase van rust, kunnen dus nog steeds een bod doen.


Bekijk de fotospecial van de plaatsing van de eerste maasvilla's. Klik hier.

Locatie
De Maasvilla’s liggen in een plas ten zuiden van het dorpje Ohé en Laak, op enkele meters verwijderd van camping en jachthaven De Maasterp. De plas staat in open verbinding met de Grensmaas die toegang verschaft tot het Maasplassengebied nabij Roermond. Deze staat bekend als één van de grootste aaneengesloten watersportgebieden van Nederland. Belangrijk is dat recreanten geen hinder ondervinden van de beroepsvaart die er navigeert. Die schepen gebruiken namelijk tussen Maasbracht en Maastricht het Julianakanaal.

Maasvilla’s
De twee drijvende woningen drijven permanent, tenzij de waterstand extreem laag wordt. Bij een erg laag waterpeil komen deze woningen namelijk op palen te rusten. Het wordt verwacht dat de amfibische woningen een aantal keer per jaar door het wassende water loskomen van hun fundering en gaan drijven. Wanneer het water daalt, zakken de Maasvilla’s dan terug op hun vaste funderingsplek dankzij de verankering aan speciaal ontworpen geleidingspalen. Deze palen laten de amfibische woningen toe om een fluctuatie van wel acht meter in waterstand te overbruggen.

Bekijk de fotospecial van de plaatsing van de eerste maasvilla's. Klik hier.


Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo