Verwarming & Sanitair

Driedaagse vakbeurs VSK België gaat van start

Het startschot voor de tweede editie van VSK België is gegeven. Tot en met vrijdag 18 november ontvangt VSK professionals uit de sector in Tour & Taxis in Brussel. VSK België is dé afspraak van de voornaamste merken in verwarming, sanitair, klimaatregeling en koudetechniek. Installateurs, voorschrijvers, bouwbedrijven en industrie, maar ook opleidingscentra en laatstejaarsstudenten kunnen hier volop contacten leggen en ideeën opdoen.

Naast een compleet en gevarieerd aanbod van de producten en diensten van de VSK-exposanten, kan de professionele bezoeker tal van technische seminars en live productpresentaties bijwonen.
VSK België is naast een vakbeurs, ook een technisch forum voor de sector.

De focus dit jaar ligt op duurzaamheid en energiebesparing, twee begrippen die de grote spelers in de sector momenteel volop bezighouden. Het mag dan ook niet verbazen dat de organisator dagelijks dit thema uitspit in een Forum:

Het thema van vandaag, woensdag 16 november, is ‘Nieuwe energievormen, nieuwe opleidingen’. (16u)
De snelle ontwikkelingen in de markt van hernieuwbare energie vragen om nieuwe opleidingen, zowel voor de student als voor de professional. Is de student voldoende opgeleid en beschikt de actieve professional over alle competenties ter zake? Het Vlaams ministerie van Onderwijs, Syntra, Energik, EFPME, KVBG, het NAV, de VDAB, e.a. komen de mogelijkheden en hun visie voor de toekomst toelichten.
Moderator is Guy Tegenbos, politiek redacteur bij De Standaard en expert in onderwijsbeleid.

Op donderdag 17 november is het forum ‘Traditionele vs. nieuwe energievormen’ aan de beurt. (14u)
Alle actoren van de bouwsector zijn actief op zoek naar alternatieve energiebronnen en uiteraard is deze zoektocht niet zonder vragen. Zo zullen o.m. Electrabel, Nuon, Eandis, Lampiris, Luminus, KVBG en Informazout hun visie hierover verduidelijken.
Moderator is comedy- en televisiemaker Lieven Scheire, bekend van o.a. Basta, De Neveneffecten en De Laatste Show, maar ook gepassioneerd door fysica en wetenschappen.

Op vrijdag 18 november, meteen ook de laatste dag van deze driedaagse vakbeurs, wordt de vraag ‘Is de Belgische installateur klaar voor de EPB-norm 2021?’ beantwoord. (14u)
Zowel de voorschrijver als de installateur vragen om extra informatie en verduidelijking omtrent de Europese EPB-reglementering. Het Vlaamse, Brusselse en Waalse ministerie van Energie, de VEA, het NAV, ICS, Viessmann en Renson zullen hierrond debatteren.
Moderator is Eric Cloes, hoofdredacteur van het tijdschrift 'Ik ga bouwen'.

Dit jaar is er voor het eerst sprake van de VSK België Awards. Een onafhankelijke jury zal 3 awards uitreiken. Het “meest innovatieve product”, de “meest innovatieve productpresentatie” en “de onderneming met lef en initiatief” zal aan de haal gaan met de persprijs. De winnaars worden woensdagavond bekendgemaakt.

VSK heeft de groene loper vandaag (woensdag 16 november) ook uitgerold voor laatstejaarsstudenten die weldra hun opleiding afronden en op zoek zullen gaan naar een job in de sector of bij een van de grote merken aanwezig op de vakbeurs. Het “Jobplatform” motiveert de student naar een job in de VSK-sector en moedigt de actieve installateur aan tot bijscholing. Vorming, selectie en aanbiedingen: 3 thema’s die de VDAB, Syntra, CFPME, Informazout en KVBG uitgebreid belichten op VSK.

Wie de technische aspecten van “Duurzaamheid en zuinig omgaan met energie” met de fabrikant, beroepsfederaties, stichtingen en de overheid wil bespreken, kan en mag niet ontbreken op VSK België 2011, niet als exposant en niet als bezoeker.

Voor aanvullende informatie, zie ook www.vskbelgie.be.