Badkamers

Doorspoelen zonder drukknop

Doorspoelen zonder drukknop
Viega heeft de succesvolle lijn Visign for Style uitgebreid met een contactloos en elektronisch bediende wc-bedieningsplaat. Visign for Style sensitive overtuigt met hoogwaardige oppervlakken in diepzwart in combinatie met ingetogen lichtgrijs. De bedieningsplaten zijn voorzien van de vertrouwde elektronische besturing uit het Visign for More sensitive-programma. De bedieningsplaat werd reeds meermalen bekroond: de prestigieuze Red Dot award 2017, de ‘Design Plus powered by ISH 2017’ en het internationaal gerenommeerde iF label. Deze prijzen onderstrepen de hoge vormgevings- en innovatiekwaliteit van de nieuwe Visign for Style sensitive.

Visign for Style programma

Het programma Visign for Style wc-bedieningsplaten ontwikkelde Viega met name voor moderne badkamers voor het gezin en voor halfopen sanitaire ruimten. Het programma combineert een hoog bediencomfort met vertrouwde kwaliteit waarmee moderne accenten aan de wc kunnen worden gegeven. De nieuwe Visign for Style sensitive gaat nog een stapje verder met een contactloze en hygiënische bediening. Voor het starten van een spoeling kan worden volstaan door de hand voor het betreffende bedienveld te bewegen. Het grote veld staat voor een volledige spoeling; het kleine veld symboliseert de milieuvriendelijke deelspoeling.

Innovatieve grafische oplossing

In samenwerking met Artefakt design uit Darmstadt ontwikkelde Viega designelementen die op een bijzonder heldere manier de contactloze functie van de nieuwe wc-bedieningsplaat visualiseert. In navolging van het bekende en veel toegepaste pixel-ontwerp, ontstond een zelfstandige, grafische oplossing in de vorm van een ‘pixel-wolk’. Om het ontwerp zo licht mogelijk te houden, wordt de diameter van de afzonderlijke pixels naar buiten toe steeds kleiner tot ze nagenoeg verdwijnen. Die functionele betekenis wordt op deze manier een vanzelfsprekend onderdeel van het ontwerp. De vlakke opbouw van slechts zeven millimeter benadrukt nog eens de moderne optiek.

Lichtgevende bedrukking

De lichtgrijze pixel-wolk dient niet alleen als innovatief designelement, maar fungeert ook als groen oplichtend oriënteringslicht in het donker. De basis voor deze fosforescerende werking is een uit de horloge-industrie bekende nalichtende coating. Deze wordt zowel door daglicht als door kunstlicht zelfstandig opgeladen.

Bewezen techniek

De elektronische technologie wordt gecombineerd met de onderhouds- en slijtagearme bedieningskabeltechniek en kan naar keuze via netspanning of – bijvoorbeeld in geval van renovaties – via batterij worden gevoed. De montage van de Visign for Style sensitive is identiek aan die van alle bekende contactloze bedieningsplaten van Viega. Een tegelvlakke inbouw is zoals gewoonlijk probleemloos mogelijk. Visign for Style sensitive kan in alle Viega spoelreservoirs vanaf 1999 worden gemonteerd.

Behoud van drinkwaterkwaliteit

Afhankelijk van het gebruik kan de Hygiene+ spoelfunctie worden geactiveerd waardoor stagnatie van drinkwater wordt voorkomen. De intelligente techniek spoelt afhankelijk van de laatste spoeling na een vooringesteld tijdsinterval automatisch. Op deze manier worden lange stagnatietijden voorkomen, ook in het geval dat een wc langere tijd niet wordt gebruikt. Daarmee is de Visign for Style sensitive ook voor de projectenbouw een hoogwaardige en interessante designoplossing.

Ook interessant