Don-Bar stelt zijn nieuwe haard OPTIO voor op Batibouw

  BE   18 februari 2010 Bron: RCA
Don-Bar stelt zijn nieuwe haard OPTIO voor op Batibouw
Van 25 februari tot 7 maart 2010 vindt de Batibouw-beurs weer plaats. DON-BAR, de Belgische specialist van sfeervolle haarden, presenteert er zijn volledig nieuwe model: de Optio zal menigeen verrassen! Vorig jaar werd een prototype van dit toestel voorgesteld, maar nu is de Optio er in zijn definitieve formaat. Deze compacte centrale haard met vele facetten tovert uw huiselijke avonden om tot unieke, magische, warme momenten.

Optio: moduleerbaarheid en design troef

Een houthaard ‘à la carte’, lekker vernieuwend. Uitgangspunt is een compacte centrale haard, om op te hangen of als vloermodel. Maar dan wel met diverse modules om het geheel een persoonlijke toets te geven: gewelfd of achtzijdig in kader- of kruisvorm. Zeven verschillende modellen dus, aangepast aan elk interieur.

Optio heeft een praktisch formaat en respecteert uiteraard de Europese normen. Heel leuk is het panoramisch zicht van 360°. Zo heb je een mooie kijk op het vuur én – zo blijkt uit de prestatiemetingen – een bijzonder hoog rendement. Twee deuren verschaffen vlot toegang tot de stalen stookruimte. Heel handig om hout aan te vullen of ... om de haard schoon te maken. Kortom, Optio gaat vlot op in elk interieur en zal ongetwijfeld tot heel wat jaloerse blikken leiden.

Optio heeft een rendement van 78% en een nominaal vermogen van 12 kW – normen die werden goedgekeurd door het SGS-labo.

Productinformatie:

- Serie-uitrusting: tinten voor de omlijsting: zwart, titaan of zilver; hoogte vloer/plafond op maat; de ruitjes worden schoongeveegd door een film van verwarmde lucht (die vermijdt dat ze zwart worden); Ash Clean (hulpstuk voor uw stofzuiger voor een propere en beveiligde verwijdering van assen)
- Opties: vaste of roterende ophanging, met of zonder houtblokreserve; kruisvormig, gewelfd of asymmetrisch kader; tint van de haard: titaan of zilver
- Afmetingen: 60 x 60 cm (variabel volgens het model)
- Richtprijs zonder optie: van 6.495 € tot 8.203 € incl. btw
- Verkooppunten beschikbaar op www.donbardesign.com

De + van DON-BAR

+ Veiligheid
DON-BAR ontwerpt en produceert al sinds 1966 kachels en haarden in België. De stabiliteit van het bedrijf garandeert een onophoudelijk geperfectioneerde technologie die de optimale veiligheid van elk model waarborgt:
+ Verwijderbare koude handgreep
+ 5 jaar gewaarborgd

+ Leefmilieu
De haarden van DON-BAR zijn ontworpen met behulp van doorgedreven technieken voor rendement, ecologische verbranding en naverbranding om de CO2-uitstoot optimaal te beperken. Dankzij dit engagement heeft DON-BAR de Europese ENN-13-240 certificatie voor kachels en EN 13-229 voor gesloten inbouwhaarden verkregen.

+ Prestaties
Elk model is uitgerust met een systeem voor optimale regeling van de luchttoevoer voor de best mogelijke verbranding. En dankzij de vuursteen wordt de warmte geaccumuleerd en tot twee uur na het doven van de haard vrijgegeven.

+ Kwaliteit
Veertig jaar kundige vakmanschap staan borg voor de feilloze kwaliteit van elk haard die de ateliers van DON-BAR verlaat.
+ Fabricage met de hand
+ Haard van vuursteen, op maat
+ Netwerk van erkende installateurs in heel België
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo