Algemeen

Doe-het-zelf e-business leidt tot grote verborgen onkosten

Bedrijven die ervoor kiezen hun systemen voor e-business zelf te ontwikkelen en te beheren, betalen daar een hoge prijs voor. In West-Europa gaan dit jaar als gevolg daarvan indirect 115 miljoen manuren verloren. In België zijn er dat 4,9 miljoen. Dat blijkt uit onderzoek van het Britse bureau Cumulus Research Partners in opdracht van internetdienstenleverancier PSINet Europe.

Bedrijven kunnen de ontwikkeling en het beheer van hun systemen voor e-business intern houden of uitbesteden (outsourcing). Vaak bestaat de overtuiging dat outsourcing duurder uitvalt. Maar de beslissing om het zelf te doen wordt ingegeven door berekeningen over terugverdieneffecten die geen rekening houden met de dagelijkse praktijk van het continu laten draaien van complexe processen.

Het onderzoek van Cumulus leert dat administratief personeel in West-Europa in 2003 115 miljoen manuren steekt in het intern beheren van e-businesstoepassingen en -infrastructuur. Het gaat daarbij onder meer om planning, begroting, aankoop en beheer van personeel, hardware, software en gebouwen door de afdelingen personeelszaken, financiën, logistiek en informatica. Alleen al in België gaat het om 4,9 miljoen manuren. Ter vergelijking: in het organiseren van de Olympische Spelen van Sydney kropen 5 miljoen manuren.

Bovendien, aldus Cumulus, dient informaticapersoneel dat instaat voor de e-businessinfrastructuur nog eens 39 miljoen manuren uit te trekken om pannes op te lossen. Dat kost 1,7 miljard euro, alleen al aan personeelsonkosten. Daar komt nog eens 3,5 miljard euro bij aan onbenutte infrastructuur als gevolg van die pannes. Samen is dat meer dan 3 procent van de totale bestedingen aan interne e-businessinfrastructuur.

Build for Life