Decoratie

Dit zijn dé trends op gebied van woondecoratie voor 2022

Dit zijn dé trends op gebied van woondecoratie voor 2022
Inspiratie voor een duurzaam, natuurlijk en minimalistisch interieur vind je online of bij een woondecoratie groothandel
Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er een paar elementen zijn die we steeds vaker terug zien komen in de Nederlandse huishoudens. Bij veel bedrijven die met de tijd meegaan zoals kantoren, modezaken en bloemisten ontbreken deze trends ook niet in hun interieur. Als jij ook je inrichting wil updaten is het daarnaast goed om te weten dat je gelukkig niet gelijk al je meubels weg hoeft te doen. Op het gebied van woondecoratie kun je namelijk kleine aanpassingen maken waardoor je interieur weer helemaal up to date is!

Kwaliteit over kwantiteit

Een van de meest opvallende trends op het gebied van woondecoratie die we tegen zijn gekomen staat haaks op wat we een paar jaar geleden nog massaal inkochten. Dat is dan ook niet vreemd omdat ook modetrends op het gebied van wonen aansluiten op wat men belangrijk vindt. Op dit moment is duurzaamheid iets dat veel mensen bezig houdt. En dat zien we terug in ons interieur. De tijden van het zogeheten ´´fast furnishing´´ zijn voorbij. Deze term doelt op meubels en keuzes in woondecoratie die kwalitatief gezien niet lang meegaan. Het gaat dus echt om kwaliteit over kwantiteit in 2022!

De roep van de natuur

Om nog verder in de haken op de trend van duurzaamheid en alles wat daar omheen speelt, doet voornamelijk de natuur weer zijn intrede in onze huizen. Op het gebied van woonaccessoires kun je hierbij natuurlijk eerst denken aan allerlei soorten groene planten. Daarnaast is het gebruik van natuurlijke materialen, zowel in woondecoratie als het interieur van je woning, ook helemaal terug van weggeweest.

Woondecoratie met een natuurlijk tintje

Op het gebied van woondecoratie betekent dit ook dat we deze verschillende materialen terug zien komen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan verschillende soorten items gemaakt van gevlochten riet of andere materialen. Ook katoen en andere natuurlijke stoffen maken weer hun intrede. Naast deze materialen kun je ook denken aan potten en vazen gemaakt van steen of glas met een robuust uiterlijk.

Terug naar de basis

Helemaal in lijn met duurzaamheid en natuurlijke elementen zien we ook de eenvoud weer terugkeren in ons interieur. Dat is dan ook niet vreemd als je nagaat wat voor een turbulente tijden we inmiddels hopelijk achter de rug hebben. Bijna iedereen heeft in deze hectische tijden veel tijd thuis doorgebracht. Dat heeft geleid tot de wens om je omgeving een bepaalde rust uit te laten stralen. Overbodige items die erg de aandacht trekken zien we dus steeds minder. De sleutel ligt wat dit betreft echt in de eenvoud en functionaliteit. Dit wordt soms ook wel minimalisme genoemd.

Woontrends en de woondecoratie groothandel

Kortom, als we naar de woontrends kijken die langzamerhand overal in de Nederlandse huishoudens en bedrijven terug te vinden zijn, kunnen we een aantal aspecten duidelijk onderscheiden. We kiezen steeds meer voor duurzame, natuurlijke materialen die ons huis sieren met hun eenvoud. Als je hier nu ook helemaal weg van bent, doe je er goed aan om alvast even te kijken wat deze woonaccessoires je omgeving te bieden hebben. Ook om het interieur van winkels en andere bedrijven up to date te houden kun je het beste eerst even inspiratie op doen. Dit kan zowel online, als bij een woondecoratie groothandel.

Ook interessant