Interieur

Deze 4 fouten veroorzaken woningbrand

Deze 4 fouten veroorzaken woningbrand
Brand is zoiets waarvan je denkt: ‘Dat overkomt mij toch niet.’ Maar een ongeluk zit echt in een klein hoekje, zeker als het gaat om woningbrand. Wil je ongelukken met grote gevolgen voorkomen? Maak deze fouten dan niet. En vergeet je ook geen inboedelverzekering af te sluiten?

Woningbrand voorkomen? Maak deze fouten niet

Fout 1: Weglopen terwijl je kookt

De meeste woningbranden ontstaan tijdens het koken. Vaak omdat er niet goed genoeg wordt opgelet en mensen weglopen terwijl ze eigenlijk bij de pannen moeten blijven. Als de oven dan kortsluiting veroorzaakt of er vlam in de pan ontstaat, ben er niet op tijd bij. Blijf daarom altijd in de keuken als je kookt en laat je ook niet afleiden door je telefoon.

Fout 2: Nooit het filter van de wasdroger schoonmaken

Hoe vaak maak jij het filter van je wasdroger eigenlijk schoon? Lang niet iedereen weet dat er na iedere droogbeurt stof in de droger ophoopt. Een hele gevaarlijke combinatie met de verwarmingselementen die in de droger zitten. Maak daarom het filter regelmatig schoon om brand te voorkomen. Vergeet ook niet het filter van je wasmachine pluisvrij te maken.

Fout 3: Je tablet en laptop op stand-by laten staan

Stand-by is een handige, maar ook gevaarlijke functie. Veel mensen staan er niet bij stil dat apparaten warm blijven als je ze op stand-by zet. Daarom is het ook niet verstandig om je laptop op een kussen of op de bank te laten slingeren. Beter zet je hem uit en op tafel als je hem niet gebruikt.

Fout 4: Niets aantrekken van beschadigde snoeren

Beschadigde snoeren zijn een teken dat je de snoeren moet laten vervangen of een apparaat niet langer moet gebruiken. Doe je dat niet? Dan loop je het risico op kortsluiting met woningbrand als gevolg. Controleer de snoeren daarom regelmatig op beschadigingen. Kijk of er wat koperdraad uitsteekt of dat de draden bij de stekker blootliggen. Zo weet je of het tijd is voor vervanging.

Vergeet geen inboedelverzekering af te sluiten

Om het zekere voor het onzekere te nemen, is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Zo weet je zeker dat je inboedel goed verzekerd is als er brand in huis uitbreekt. Heb je nog geen inboedelverzekering? Sluit er dan vandaag nog één af bij InShared. Dat regel je binnen een paar minuten online. Bereken hier alvast de premie van je woonverzekering.

Ook interessant