Interieur

Designers slaan handen in elkaar ten voordele van Fonds Erasme

Gerenommeerde Belgische en buitenlandse designers waaronder Jan Fabre, Roos Van de Velde, Axel Vervoordt en Jules Wabbes willen het medisch onderzoek vooruithelpen. Ze doen dat door een onuitgegeven of exclusief werk te schenken aan het Fonds Erasme. De werken gaan onder de hamer tijdens een galadiner op donderdag 12 mei 2016 in het prachtige Kasteel van Terhulpen, onder het peterschap van de Belgische designer Charles Kaisin. Vorig jaar ging een gelijkaardig evenement door wat uiteindelijk meer dan 1 miljoen euro opbracht. Toen stond striptekenaar Philippe Geluck, bekend van “de kat met de krant”, nog centraal. Geluck kon 14 artiesten strikken om mee te werken aan dit project voor het goede doel. Zij lieten allen hun creativiteit de vrije loop met verschillende originele kunstwerken als resultaat.

Dit jaar zet het Fonds Erasme ‘design’ in de schijnwerpers. Kunstliefhebbers en -verzamelaars krijgen de kans om originele werken op de kop te tikken én tegelijkertijd het medisch onderzoek financieel te steunen. Dit originele initiatief kan op heel wat bijval rekenen van Belgische en buitenlandse designers. Reisagentschap Continents Insolites, modehuis Hermès en juwelier Manalys scharen zich eveneens achter dit initiatief en bieden enkele uitzonderlijke loten aan.

Ook fervente designliefhebbers die niet op het galadiner aanwezig kunnen zijn, krijgen de kans om een van de werken te kopen en zo het Fonds Erasme te steunen.

Wie een voorsmaakje wil van deze onuitgegeven werken kan ze komen bewonderen op de kunstbeurs Art Brussels op de site van Tour & Taxis van vrijdag 22 tot zondag 24 april op stand A58.

Nathalie Dewez - Big Prisme
Nathalie Dewez - Big Prisme

Ook interessant