Interieur

Design for Kids veiling op 16 december

Design for Kids veiling op 16 december
Voor het eerst organiseert het Brusselse veilinghuis Pierre Bergé & Associés (PBA) een veiling rond ‘Design for Kids’. Dit op 16 december met een voorafgaande tentoonstelling van een 100-tal loten die bestaan uit vintage kindermeubilair uit de 20e eeuw en uiteraard ook recenter design.

Valentine Roelants du Vivier, verantwoordelijke van de afdeling design bij PBA België en zelf een jonge moeder, verduidelijkt “dat deze veiling zich richt tot heel de familie, meer specifiek de ouders en grootouders die hun (klein)kinderen willen zien opgroeien in een originele, ludieke en artistieke omgeving. Temeer daar kinderen verzot zijn op praktische, comfortabele en onweerstaanbaar mooie en kleurrijke meubeltjes”.

Verzamelaars en geïnteresseerden ontdekken er op de voorafgaande expo van 10 tot 16 december alvast de creaties van enkele grote namen uit de internationale designwereld. Waaronder bureeltjes en lessenaars van Jean Prouvé, een stoel van Harry Bertoia, een van de eerste door injectie gevormde stoelen van Marco Zanuso en Richard Sapper, creaties in polyethyleen van Luigi Colani, maar ook een ensemble van Richard Hutten, meubilair van Jurgen Bey voor een school in Nederland, een combi schommelstoel-wieg van het Nederlandse collectief Ontwerpduo, porseleinen poppen van Daphna Isaacs, etc.

Info: Veiling ‘Design for Kids’ op 16 december; Expo van 10 tot 16 december, Pierre Bergé & Associés België, Grote Zavel 40, 1000 Brussel, 02/504 80 30, Online catalogus beschikbaar vanaf 20 november op www.pba-auctions.com.