Derde editie van de Real Estate Awards

  BE   17 juni 2009 Bron: CIB
Op vrijdag 19 juni organiseert CIB Vlaanderen voor de derde keer de Real Estate Awards, dé prijsuitreiking binnen de Vlaamse vastgoedsector. Tijdens dit prestigieuze event, dat plaatsvindt in het Kasteel van Saffelaere in Lochristi, worden acht ‘Vastgoedoscars’ uitgereikt. Blikvanger is de Pieter Pourbusprijs die wordt toegekend aan een politicus of bestuurlijke instantie die zich de voorbije periode op een positieve manier inzette voor de vastgoedsector.

Daarnaast wordt de Georges De Wandeleerprijs uitgereikt aan een verdienstelijk CIB-lid en beloont CIB Vlaanderen, samen met ERA, het beste eindwerk van een student vastgoed met de ERAsmusprijs. Ook de verschillende CIB-Federaties, die binnen CIB de diverse vastgoedberoepen vertegenwoordigen, reiken hun award uit.

De Pieter Pourbusprijs werd door het directiecomité van CIB Vlaanderen voor het eerst in 1984 toegekend. De prijs gaat naar een politicus, bestuurlijke instantie of organisatie, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de vastgoedsector in Vlaanderen. Ministers Bourgeois, Keulen, Van Mechelen en Philippe Janssens (Stadim) zijn enkele recente laureaten.

De Georges De Wandeleerprijs wordt uitgereikt aan een lid van CIB omwille van een bijzondere verdienste voor de vastgoedmakelaardij of voor de beroepsvereniging. Deze prijs wordt eveneens toegekend door het directiecomité van CIB Vlaanderen.

Daarnaast zullen ook de CIB-Federaties, die binnen CIB Vlaanderen de verschillende beroepen uit de vastgoedsector vertegenwoordigen, apart nog een prijs uitreiken tijdens de Real Estate Awards. Daarmee willen ze de uitzonderlijke professionele verdiensten van beoefenaars van de diverse vastgoedberoepen belonen. Bij het toekennen van deze prijzen staan consumentvriendelijkheid en kwaliteitszorg centraal.

Voor de tweede maal wordt ook de ERAsmusprijs uitgereikt tijdens de Real Estate Awards. Met de ERAsmusprijs wordt de vastgoedstudent in de bloemetjes gezet die de professionele jury heeft weten te bekoren met de uitzonderlijke kwaliteit van zijn/haar eindwerk. Op deze manier willen ERA en CIB Vlaanderen hun steentje bijdragen tot de professionele instroom tot het beroep.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo