Real Estate Awards: dé prijzen van de vastgoedsector

  BE   23 april 2008 Bron: CIB Vlaanderen
Op vrijdag 25 april organiseert CIB Vlaanderen voor de tweede keer de Real Estate Awards, dé prijzen van de Vlaamse vastgoedsector. Tijdens dit prestigieuze event, dat plaatsvindt in het Kasteel van Saffelaere in Lochristi, worden de Pieter Pourbusprijs en de Georges De Wandeleerprijs van CIB Vlaanderen uitgereikt. Ook de CIB Federaties, die binnen CIB de diverse vastgoedberoepen vertegenwoordigen, reiken verschillende prijzen uit. Samen met ERA beloont CIB Vlaanderen tenslotte ook nog het beste eindwerk van een student vastgoed met de ERAsmusprijs.

De Pieter Pourbusprijs werd door CIB Vlaanderen voor het eerst in 1984 toegekend. De prijs gaat naar een politicus, bestuurlijke instantie of organisatie, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de vastgoedsector in Vlaanderen. De prijs wordt toegekend door het Directiecomité van CIB Vlaanderen en een onafhankelijke persjury. Marino Keulen, Philippe Janssens (Stadim) en Dirk Van Mechelen zijn enkele recente laureaten.

De Georges De Wandeleerprijs wordt uitgereikt aan een lid van CIB omwille van een bijzondere verdienste voor de vastgoedmakelarij of voor de beroepsvereniging. De prijs wordt toegekend door het Directiecomité van CIB Vlaanderen.

Daarnaast zullen ook de CIB Federaties, die binnen CIB Vlaanderen de verschillende beroepen uit de vastgoedsector vertegenwoordigen, apart nog een prijs uitreiken tijdens de Real Estate Awards. Daarmee willen ze de uitzonderlijke professionele verdienste van beoefenaars van de diverse vastgoedberoepen belonen. Bij het toekennen van deze prijzen staan de consument en kwaliteitszorg centraal.

Voor het eerst wordt ook de ERAsmusprijs (ERA Award for Excellence) uitgereikt tijdens de Real Estate Awards. Met de ERAsmusprijs en het bijbehorende certificaat willen ERA en CIB Vlaanderen de prestaties erkennen van de laureaat die zich van zijn collega's vastgoedstudenten heeft weten te onderscheiden door de uitzonderlijke kwaliteit van zijn eindwerk en daarvoor dan ook het hoogste aantal punten behaalde (in juni 2007).

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo