Duurzaam Bouwen

Derbilight, een slimme energiebesparende lichtkoepel

Derbigum, de Belgische specialist in waterdichting en energiebesparende dakbedekkingmaterialen, brengt een nieuwe energiebesparende en milieuvriendelijke oplossing op de markt: Derbilight. Dit is een lichtkoepel die speciaal is ontworpen voor industriële toepassing op platte daken. De specifieke eigenschappen van Derbilight bieden een reeks van belangrijke voordelen voor dakdekkers en opdrachtgevers.

Een duurzame, milieuvriendelijke oplossing
Derbigum is continu op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen-op-maat voor daken en gebouwen met als doel energie en kosten te besparen en hernieuwbare energie te produceren.
Recent werd Derbilight aan het gamma toegevoegd: een lichtkoepel die speciaal is ontworpen voor industriële toepassing op platte daken. Het daglicht wordt opgevangen en in een afgesloten buis naar de werkplek geleid om deze op een efficiënte manier te verlichten. Zelfs bij een lage stand van de zon geeft het opgevangen daglicht een maximale opbrengst.

Tal van voordelen voor opdrachtgevers én dakdekkers
De specifieke eigenschappen van Derbilight leiden tot tal van voordelen, zowel voor de opdrachtgever als voor de dakdekker:
  • Tot 75% energiebesparing
    Overdag, wanneer de energie het duurst is, zorgen sensoren bij voldoende zonlicht voor een automatische vermindering of uitschakeling van het kunstlicht, wat kan zorgen voor een energiebesparing tot 75% en voor een vermindering van de CO2-uitstoot.
  • Homogene verspreiding van natuurlijk daglicht
    Derbilight heeft een diameter van slechts 56,5 cm, waardoor er meerdere lichtkoepels op het dak geplaatst kunnen worden en een homogene verspreiding van het daglicht binnenin het gebouw wordt gegenereerd, gedurende de hele dag. Kleurschakeringen worden voorkomen en enkel puur wit licht bereikt de werkruimte.
  • Daglicht is gezond
    Daglicht is gezonder dan kunstlicht en kan daarom zorgen voor een hogere arbeidsproductiviteit en minder ziekteverzuim.
  • Eenvoudige plaatsing
    De plaatsing van Derbilight op het dak is eenvoudig: de dagelijkse activiteiten in het gebouw hoeven niet onderbroken te worden. Bovendien weegt Derbilight amper 9.5 kg.
  • Makkelijk te onderhouden
    De stevige daglichtbuis vraagt nauwelijks onderhoud.



Optimaal resultaat met geïntegreerd systeem
Derbilight is een geïntegreerd systeem. Het optimale resultaat wordt bereikt door het gebruik van de daglichtbuis in combinatie met energie-efficiënte verlichtingsarmaturen en een controlesysteem dat voor automatische lichtsturing zorgt. Het kunstlicht wordt dan automatisch gedoofd wanneer voldoende daglicht de werkruimte bereikt. Omdat de lampen minder opwarmen gaat deze verlichting langer mee dan de traditionele tegenhanger en wordt dus ook hiermee energie bespaard.