Architectuur

Derbigum zet in op ontzorging voor architecten

Derbigum zet in op ontzorging voor architecten
Architecten dienen steeds op de hoogte te zijn van een hoop regelgeving, de meest recente technische voorschriften en de juiste uitvoeringstechnieken. Geen evidente zaak… Voor Derbigum is het vanzelfsprekend dat de architect op deze punten alle bijstand krijgt die hij, of zij, nodig heeft.
Een architect komt in contact met zeer veel facetten van de bouw tijdens een project. Van elk aspect volledig op de hoogte zijn van de meest recente regelgeving is dan ook niet vanzelfsprekend. Daarom heeft Derbigum gekozen voor een optimale service gericht op het ontzorgen van de architect.

Van A tot Z, uw project omkaderd

Ontzorgen begint bij de basis, daarom organiseert Derbigum regelmatig specifieke opleidingssessies voor architecten: alle aandachtspunten in verband met platte daken gebundeld in een korte opleiding. De Orde van Architecten geeft trouwens punten voor deze opleiding.

Daarnaast is op de Derbigum-website een lastenboek generator beschikbaar voor een op maat gemaakt lastenboek. Voor speciale projecten is het ook mogelijk voor de architect om persoonlijke assistentie te krijgen van de technische dienst voor het opmaken van het lastenboek.

De Derbigum BIM-bibliotheek met Autodesk Revit-objecten werd ook met het oog op gebruiksgemak ontwikkeld. In de bibliotheek zijn de meest courante daksystemen, volgens het type ondergrond, opgenomen. Binnen de gekozen opbouw kan vervolgens nog elke laag specifiek gedefinieerd worden. Van elk geselecteerd product kan te allen tijde ook de technische fiche geconsulteerd worden.

Derbigum zet in op ontzorging voor architecten

Bij renovatieprojecten kan de architect, vanaf de beginfase, eveneens beroep doen op Derbigum voor bijstand. Is het plat dak nog wel in goede staat? Hoe staat het met de structuur van het dak? Is dit nog goed of is het aan vervanging toe? Is in de renovatie bijvoorbeeld de aanleg voorzien van een dakterras en kan de dakstructuur dit wel aan?
Een voor een belangrijke vragen waar Derbigum de architect kan bij helpen.

Praktische hulp

Eens de werf van start gaat, kan de architect, en zijn plaatser, op een volledige bijstand van Derbigum blijven rekenen. Heeft de plaatser hulp nodig bij het opstarten van de werf? Dan kan men, met een simpel telefoontje hulp aanvragen voor het opstarten van de werf.

Ook tijdens de werf kan het geregeld worden om af en toe eens langs te gaan, of – indien er zich een specifiek geval voordoet – na telefonische afspraak. Zit er bijvoorbeeld in het dak een detail waar de uitvoering wat moeilijker van ligt? Geen nood, de technische medewerkers van Derbigum zijn maar een telefoontje verwijderd.

Is na de werf de plaatsing volledig correct gebeurd? Op eenvoudig telefonisch verzoek kunnen de technische medewerkers van Derbigum samen met de architect en/of de plaatser een volledig nazicht en oplevering van de dakwerken uitvoeren.

Zekerheid geeft gemoedsrust

Om de klant en de architect meer zekerheid, en dus ook gemoedsrust, te geven, heeft Derbigum zijn eigen netwerk van erkende plaatsers opgericht: Derbigum.Net. Enkel de plaatsers die aan de regelmatige kwaliteitscontroles voldoen, maken deel uit van dit netwerk. Een bijkomende geruststelling voor de klant en de architect.

En de extra kers op de taart? De uitgebreide garantiemogelijkheden die Derbigum aanbiedt bovenop de wettelijke garantie. Met de Gold en de Titanium garanties kan de architect verder gaan dan de klassieke garanties en zijn klant een totale gemoedsrust geven.

Ook interessant