Bedrijfsnieuws

Derbigum investeert 4,5 miljoen Euro in nieuwe productielijn

Derbigum investeert 4,5 miljoen Euro in nieuwe productielijn
Derbigum, de Belgische fabrikant van bitumineuze dakbanen, zet het licht op groen voor nieuwe investeringen op zijn site in het Waals-Brabantse Perwez. De leden van de Raad van Bestuur van Derbigum hebben hun fiat gegeven voor een aantal nieuwe investeringen op de productie-site in Perwez, Waals-Brabant. De grootste investering is de installatie van een nieuwe productielijn. Hiermee zet Derbigum volop in op de bestendiging van zijn toekomst. De nieuwe productielijn zal niet enkel een vooruitgang zijn op basis van technologie maar ook op vlak van flexibiliteit in productie en ergonomie voor de werknemer.

Na het afwegen van de voor- en nadelen tussen een upgrade van de bestaande installatie en de plaatsing van een totaal nieuwe lijn werd resoluut voor een nieuwe lijn gekozen. Met deze investering van 4,5 miljoen Euro zal Derbigum niet enkel zijn productiecapaciteit verhogen. De nieuwe lijn laat eveneens toe flexibeler te werken en zodoende beter in te spelen op de vragen vanuit de markt, én ook nieuwe markten aan te boren. Bovendien zorgen de moderne technologieën die in de lijn toegepast zijn er voor dat de “traditionele” bitumen dakbanen optimaal kunnen geproduceerd worden, met een beter werkcomfort voor de werknemers. Met de modernisering van de productielijn zullen ook alle werknemers een bijscholing krijgen zodat zij op en top vertrouwd raken met de nieuwe installatie. Op termijn verwacht Derbigum ook dat de mogelijkheden van de nieuwe productielijn en de verhoogde competitiviteit tot bijkomende werkgelegenheid zal leiden.

De installatie van een nieuwe lijn zal tevens gepaard gaan met een vernieuwing van de rookverwerkingseenheid die er voor zorgt dat de dampen die vrijkomen tijdens het productie proces op een efficiënte en effectieve manier worden behandeld. Met deze vernieuwing onderstreept Derbigum zijn politiek van respect voor milieu en omgeving.

Het project wordt bij Derbigum geleid door Steve Geubels, de Group Operations Director, de start van de werken is voorzien in de zomer van 2017, het einde rond mei-juni 2018.

Build for Life