Nieuwbouw

Derbigum lanceert nieuw product op Batibouw 2019

Derbigum lanceert nieuw product op Batibouw 2019
Met meer dan 85 jaar ervaring in de productie en verkoop van koudlijm weet Derbigum dat het gebruik ervan op de werf eenvoudig en gemakkelijk moet zijn. Daarom lanceert het met Batibouw de all-round koudlijm/waterdichtingskit Derbigum DMS : een multifunctioneel product voor de waterdichting van details en opstanden, én het koud verkleven van overlappingen en roofing. Perfect voor het volledig vlamvrij uitvoeren van kleine daken ; voor grotere daken, ideaal in combinatie met de bitumineuze koudlijm Derbibond NT.

Derbigum DMS is een 2-componenten koudlijm die een volledige, perfecte en duurzame afwerking geeft. Volgens de toepassing kan er ook nog een 3e component : cellulosevezels, toegevoegd worden. Om het gebruik op het dak zo eenvoudig mogelijk te maken zijn de componenten van Derbigum DMS dan ook voorgedoseerd voor een perfecte mengeling, zonder wegen. Ook de openingstijd is aangepast aan reële werfomstandigheden en zorgt zo voor een rationeel verbruik zonder verspilling.

De uitstekende verwerkbaarheid, de snelle uithardingstijd en de sterkte van het eindresultaat maken van Derbigum DMS een uitstekende keuze voor de afwerking en uitvoering van :
  • Details
  • Opstanden
  • Overlappingen
  • Tijdelijke waterdichting en/of dampscherm
  • Hechting van isolatieplaten
  • Egalisatie
  • Allerhande kleine reparaties

In de ontwikkeling van Derbigum DMS werd ook rekening gehouden met het milieu. Zo zitten er geen solventen (VOC’s) in de koudlijm en werden er uitsluitend oliën op plantaardige basis gebruikt. De vulstoffen zijn eveneens van plantaardige oorsprong. Ook het reinigen van het plaatsingsmateriaal kan op ecologische wijze gebeuren met Derbiclean NT, het biologisch afbreekbaar reinigingsproduct van Derbigum.

Ook interessant