Algemeen

Deltaplan New Orleans binnen budget en tijd afgeleverd

De Deltawerken die New Orleans gaan beschermen tegen overstromingen zoals Katrina, zijn na zes jaar bijna klaar. Het Nederlandse ingenieursbureau Arcadis heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van het enorme project.

Arcadis, dat voor zijn advieswerk een contract sloot met de genie van het Amerikaanse leger ter waarde van een kwart miljard dollar, werd aanvankelijk alleen ingeschakeld om de schade van Katrina vast te stellen, maar raakte gaandeweg steeds meer betrokken bij de bouw van de deltawerken. Dit natuurlijk dankzij de goede reputatie die Nederland geniet op het gebied van waterbouwkunde. Een belangrijk verschil tussen de Nederlandse waterbouwkundige werken en de Amerikaanse, is het feit dat het project binnen het budget en op tijd is afgeleverd; een niet geringe prestatie die toegeschreven kan worden aan de bijzondere werkwijze.

Zo kwamen de ingenieurs van Arcadis met ideeën en konden zij meteen aanschuiven bij de aannemer aan de tekentafel. Er stond geen ontwerp van tevoren vast, het was een iteratief proces. Doordat alle partijen vanaf het begin bij het proces betrokken waren, konden de plannen gedurende het project gewoon worden bijgesteld.

Gebaseerd op: Het Parool

Ook interessant


Build for Life