Dossier Batibouw

Delta Light toont passie voor architecturale verlichting

  BE   19 februari 2018 Bron: RCA
Delta Light toont passie voor architecturale verlichting
Wat verlichting met je interieur kan doen, laat Delta Light® graag zien in de ‘light avenue’ van Batibouw (stand LA4). Als geen ander weet de Belgische specialist in architecturale verlichting design en technologie met elkaar te verweven. Het resultaat zijn tijdloze én toonaangevende armaturen die verrassen door hun strakke vorm, elegant materiaal of eindeloze flexibiliteit. De laatste lichting in beeld.

Superloop, voor een lus van licht

Rechte lijnen ogen strak en creëren rust, maar zijn soms ook te formeel of voorspelbaar. De Superloop-familie doorbreekt dit met een reeks slanke cirkelvormige en vierkante armaturen. Niet alleen bieden ze een waaier van verlichtingsmogelijkheden, ze geven ook alle ruimte om te spelen in stijl.

Zo kan je voor ‘functioneel’ kiezen door Spy-modules op een ronde of vierkante basis toe te voegen, of voor ‘decoratief’ door de lichtgevende cirkel horizontaal te plaatsen. Zin in een blikvanger? Dan zal een verticale installatie zeker verrassen. Superloop geeft je interieur een identiteit én past tegelijk in een groter concept van sterke geometrie.

Splitline Magnetic, magnetisch profiel op maat

Splitline Magnetic is de nieuwste telg in de veelzijdige Splitline-collectie. Een magnetisch en op maat gemaakt profiel werd aan de reeks toegevoegd. Met Splitline M worden de mogelijkheden voor dynamisch en gepersonaliseerd gebruik nog groter. Afhankelijk van de ruimte, kan je flexibel lichtelementen toevoegen, verwijderen of aanpassen. Heel eenvoudig, op basis van een plug & play-systeem.

Binnen de reeks Splitline Magnetic kan je spelen met een ruime keuze aan discrete of meer decoratieve modules. Tweeter, een van de meest iconische collecties van Delta Light®, is nu ook combineerbaar met Splitline. Hetzelfde geldt voor de Gibbo-pendelarmatuur – met een handgeblazen transparante, opalen of amberkleurige bol – of de ranke Microspy-pendels.

Butler by Arik Levy, buitengewone blikvanger

Dat de grenzen tussen binnen en buiten blijven vervagen, laat Butler duidelijk zien. Kunstenaar Arik Levy ontwierp voor Delta Light® deze verrassende collectie, met een stevige knipoog naar de archetypische lampenkap als interieuricoon bij uitstek.

Overdag zet het natuurlijke licht de opvallende vorm van Butler in de kijker, ’s avonds steelt de armatuur zelf de show met een speelse spreiding van het licht. In enkele of dubbele vorm, met lichteffect down of down-up. De collectie omvat zowel toestellen voor binnen als buiten, waaronder wandmodellen en staande armaturen op verschillende hoogtes.

Tweeter M, elegant licht vanuit elke hoek

Tweeter mag dan een vaste én bekroonde waarde zijn binnen Delta Light®, dat neemt niet weg dat de designers de succesvolle collectie blijven vernieuwen. De miniversie Tweeter M bewijst dit met een buitengewone flexibiliteit op het vlak van beweging en verlichting. Aan de basis ligt een asymmetrische scharnierverbinding, door Delta Light® ontwikkeld, die tal van draai- en kantelbewegingen mogelijk maakt.

Tweeter M is er als inbouw- en opbouwtoestel, verkrijgbaar in volledig wit of in een meer uitgesproken afwerking zwart-chroom. Compatibel ook met het unieke Soft Dim-principe van Delta Light®, voor warm dimlicht zoals bij een conventionele halogeenlamp. Tweeter M On creëert een perfecte balans tussen lichtkwaliteit en elegantie. De opvallende maar stijlvolle behuizing gaat mooi op in elk interieur. Beschikbaar met enkele of dubbele spotuitvoering.

Delta Light toont passie voor architecturale verlichting

Montur, strakke en sfeervolle lichtoplossingen

Een klassieke vorm, met een hedendaagse twist. Delta Light® plaatste de lichtbron van Montur tussen de ribben van een balk of kubus, zonder verfijning uit het oog te verliezen. Zo laten de scherpe kaderlijnen in aluminium bijvoorbeeld geen lasnaad zien.

Deze collectie leent zich voor verschillende interieurstijlen, van landelijk tot strak architecturaal. De open kubus – met handgeperst transparant of opalen glas – zet met zijn aangenaam diffuus licht je hal in de kijker. Met de Montur-varianten voor buiten kan je deze vormtaal knap doortrekken naar de gevel, de oprit of de tuin.

XY180 by OMA, eindeloze geometrische composities

XY180 is een collectie verlichtingselementen ontworpen door het architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture). De reeks ontstond uit een fascinatie voor punten, lijnen en oppervlakken. De lijn berust op exacte geometrische verhoudingen.

De basiselementen – met onder meer ledtubes en een spot met een discreet vermogen van 4,1 W of een krachtigere 7,1 W – kunnen worden gecombineerd met een scharnier om zo eindeloze composities te creëren. Elk afzonderlijk onderdeel ziet er vertrouwd uit, maar in combinatie kunnen de elementen onvoorspelbare en asymmetrische posities aannemen. De dimbare ledtubes zorgen voor diffuse sfeerverlichting, terwijl de spots meer gericht verlichten. De sfeervolle staanlamp past dan weer overal in huis en geeft je interieur extra cachet.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo