Bedrijfsnieuws

Deceuninck en AGC Glass Europe sluiten strategisch partnersh

Deceuninck en AGC Glass Europe sluiten strategisch partnersh
Deceuninck, specialist in de ontwikkeling en productie van kunststof en aluminium raam- en deurprofielen, en AGC Glass Europe, een Europees leider in vlakglas, hebben een strategisch partnership gesloten. De combinatie van hun know how en expertise in hun respectievelijke vakgebieden resulteerde in nieuwe innovatieve oplossingen, waarbij de Fineo vacuümbeglazing in de kunststof en aluminium profielen van de Elegant en Decalu reeksen geïntegreerd kan worden. Zo krijgen architecten, aannemers en bouwheren toegang tot oplossingen die voldoen aan de steeds strenger wordende eisen op het vlak van thermische en akoestische prestaties en lichttransmissie. De eerste systeemoplossingen zullen tijdens Polyclose te zien zijn op de standen van beide sterke merken.

Deceuninck integreert ultraslanke beglazing in kunststof en aluminium reeksen

Alhoewel ze al eeuwenlang als een tweeling door het leven gaan, waren raam en glas tot voor kort toch twee aparte werelden. De laatste tijd slaan de fabrikanten en leveranciers van beide componenten steeds vaker de handen ineen om hoogwaardige totaaloplossingen aan te bieden. “Eind 2014 sloten we met AGC Glass Europe al een overeenkomst om gezamenlijk innovatieve oplossingen naar de markt te brengen. Door de jaren heen hebben we die goede samenwerking een paar keer verlengd en vooral ook versterkt,” vertelt Bernard Vanderper, sales manager Western-Europe bij Deceuninck. “Op 12 oktober laatstleden zijn we nog een stap verder gegaan met de ondertekening van een strategisch partnership, waardoor we de Elegant kunststof- en Decalu aluminiumraamprofielen nu ook met Fineo vacuümglas kunnen aanbieden. Onze R&D-afdeling heeft het dichtingsconcept voor deze verschillende reeksen herwerkt en specifiek aangepast waardoor we deze ultraslanke beglazing in onze profielen kunnen integreren zonder dat het ongeëvenaarde niveau van thermische en akoestische isolatie en lichttransmissie verloren gaat.”

Deceuninck en AGC Glass Europe sluiten strategisch partnersh

De ontwikkeling van vacuümglas biedt de oplossing voor de toekomst

Stefan Lips, sales director Fineo bij AGC Glass Europe, vult aan: “De hedendaagse architectuur wordt gekenmerkt door grote glaspartijen. Om tegemoet te komen aan de strengere eisen op het vlak van isolatie moeten we ook voortdurend onze beglazing verder ontwikkelen. Zo hebben we de stap gezet van dubbel naar driedubbel glas. Uiteraard heeft dat een gevolg voor de kosten, maar vooral ook voor het gewicht van raamsystemen, waardoor men stilaan de limieten bereikt die door het beslag gedragen kunnen worden. Daarnaast geldt het thema circulariteit niet alleen voor de profielen maar ook voor het glas. Met het Fineo vacuümglas bieden we een oplossing vanaf 6 mm dik die qua karakteristieken vergelijkbaar met en zelfs beter is dan driedubbele beglazing, maar slechts twee bladen telt. Deze beglazing gebruikt dan ook minder materiaal, is een stuk lichter én is bovendien ook 100 % recyclebaar.”

Polyclose krijgt de primeur

Beide sterke merken hebben de laatste jaren fors geïnvesteerd in de verdere optimalisatie van hun oplossingen om steeds weer in te spelen op de vragen uit de markt. Zo ontwikkelde Deceuninck met Elegant een innovatief productplatform voor raam- en deuroplossingen, met iCOR als revolutionaire bouwblok en modulair hart van de profielen. Naast de dichtingen aan de binnen- en buitenkant omvat deze oplossing ook een centrale middendichting, die fungeert als extra barrière voor onder meer warmte en kou. “Op die manier krijgen we betere resultaten op het vlak van thermische isolatie, wind- en waterdichtheid en akoestiek. Door die profielen te combineren met de Fineo vacuümbeglazing gaan we nog een stap verder,” sluit Bernard Vanderper af. “We willen architecten, aannemers en bouwheren informeren over de voordelen van deze systemen. Vandaag ligt de focus op de Benelux, maar aansluitend volgen ook andere Europese landen. Op Polyclose zullen de eerste resultaten van deze partnership op onze standen (1400 en 1018) maar ook op die van AGC Glass Europe (1210) gepresenteerd worden.”

Build for Life