Deceuninck Group benoemt Stijn Vermeulen tot nieuwe CEO voor Europa

24 oktober 2019 Bron: Deceuninck
Deceuninck Group benoemt Stijn Vermeulen tot nieuwe CEO voor Europa
Stijn Vermeulen
Afgelopen dinsdag kondigde Deceuninck aan aan dat Stijn Vermeulen per 1 oktober de functie van CEO Europe bij Deceuninck zal gaan vervullen. Deze rol werd sinds september 2019, bij de start van de integratie van West- en Centraal-Europa in één regio, ad interim vervuld door Francis van Eeckhout. De integratie zal nu worden voortgezet onder leiding van Stijn die zich 100% zal kunnen concentreren op het slagen van dit project.

De integratie in ONE Europe verloopt volgens schema. Het eerste doel is het versnellen van onze transitie naar één gemeenschappelijk productplatform in Europa. Ons tweede doel is het samenbrengen van onze twee productmerken, Inoutic en Deceuninck, onder één wereldwijd merk, zijnde Deceuninck. Deze oefening wensen we tegen de Fensterbau Frontale-handelsbeurs in 2020 af te ronden. Met de strategische keuze voor één wereldwijd merk mikken we op de maximalisatie van de effecten van onze marketinginvesteringen, b.v. de hoofdsponsoring van het Deceuninck-Quick Step World Tour wielerteam. Dit zorgt voor een grotere naamsbekendheid, wat in het belang is van zowel Deceuninck als onze klanten.

Stijn Vermeulen is een uitzonderlijke leider met een uitgebreide ervaring in PVC-extrusie. Hij is 37 jaar en behaalde een Master in Chemie aan de Universiteit Gent. Hij begon zijn carrière in 2004 als productiemanager PVC-extrusie bij Rolvaplast (productie van gevelbekleding, op maat gemaakte profielen). Hij maakte in 2007 een overstap naar IVC Group (Mohawk Industries) waar hij op internationaal niveau meerdere verantwoordelijkheden op zich nam als R&D-manager, Operations manager en CTO. Als Operations manager heeft hij uitgebreide ervaringen opgedaan in het opstarten van greenfield-fabrieken in de EU en de VS, wat leidde tot organisaties van in totaal meer dan 800 mensen. Als CTO bouwde hij een Center of Excellence uit waarbij engineering, R&D en proces werden gecentraliseerd op mondiaal groepsniveau.

Paul Thiers, voorzitter van de raad van bestuur: "De raad is verheugd de juiste persoon te hebben gevonden om de rol van CEO Europe op zich te nemen. Zijn eerdere ervaring in extrusiebedrijven en in het management van Mohawk zal bijzonder nuttig zijn en zal ervoor zorgen dat de regio Europa verder kan evolueren naar één platform en één merk. ”

Stijn Vermeulen vult aan: “Ik voel me zeer vereerd en dankbaar dat ik de kans krijg om Deceuninck Europe te leiden. Ik ben blij dat ik kan rekenen op een sterk en ondersteunend team om me heen. Samen zullen we onze strategie voortzetten, namelijk de integratie in ONE Europe. We streven ernaar onze bestaande activiteiten voor de langere termijn verder te ontwikkelen en blijven zoeken naar extra investeringskansen die meerwaarde creëren. ”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo