De waskamer inrichten. Zo doe je dat!

Bron: Logic-Immo
De waskamer inrichten. Zo doe je dat!
Het is niet onze meest favoriete bezigheid, maar wie proper voor de dag wil komen, kan er helaas niet onderuit: de was doen! Maar wasdag hoeft niet per se verschrikkelijk te zijn. Het washok is bij veel mensen een rommelige ruimte: rondslingerende kleren, rekken, hangers en allerlei verschillende wasproducten. Daarom is het geen overbodige luxe om een apart washok in te richten. Door de waskamer niet alleen efficiënt, maar ook gezellig in te richten, maak je het er algauw aangenaam vertoeven. Hoe? Dat lees je hier!

Creatief omspringen met de ruimte

Heb je maar een kleine woning? Dan bestaat de kunst erin om voldoende bergruimte te creëren en orde te scheppen. Zo kun je bijvoorbeeld de toestellen afschermen met deuren of gordijntjes zodat ze niet de aandacht trekken. Of zet de wasmachine en de droogkast op elkaar in plaats van naast elkaar om ruimte te besparen. Meer plaats besparen? Installeer haakjes aan de binnenkant van je kastdeuren. Daar kun je kleerborstels en andere accessoires hangen.

Veel was, weinig plaats

Niet al je was mag in de droogmachine, maar je hebt geen plek voor een droogrek? Hang een houten ladder aan het plafond. Je spaart er niet allen ruimte mee, het is ineens een mooie blikvanger in de kamer. Je kunt ook een wasdraad boven het bad hangen om plaats te besparen. Nog steeds was die je nergens kwijt kunt? Hang een wasrek aan het balkon of aan de badrand. Erg handig!

Waskamer inrichten met leuke accessoires

Accessoires zijn niet alleen functioneel, ze mogen ook mooi zijn. Kies daarom voor een stijlvolle wasmand en een houten droogrek in plaats van een plastieken. Dat oogt niet alleen mooier, maar is vaak ook een pak steviger. Geef je wasknijpers en waspoeder een leuke bewaarplaats zoals in een glazen pot of een blikken doos. En heb je weleens een radio in de wasplaats overwogen? Luidkeels meezingen terwijl je de was ophangt? De tijd vliegt voorbij en de was doen is plots niet meer zo’n vervelend taakje!

Nog een laatste tip: laat je inspireren op Pinterest. Je vindt er voor iedere smaak tal van leuke ideetjes.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo