Tips om je nieuwe woning in te richten

Bron: Bouw & Wonen
Een nieuwe woning brengt veel werk met zich mee. Een grote of kleine verbouwing, schilderwerk, behangen, de vloer bedekken. Wanneer dit allemaal klaar is wordt het tijd om de woning echt in te richten. Dit doe je met de mooiste meubels en accessoires die bij jou of jullie passen. Maar hoe richt je de woning op een goede manier in? Want verhuizen kost al tijd genoeg. Vaak weet je niet wat je wil of hoe je bepaalde dingen met elkaar kan combineren. Wij hebben een aantal tips voor jou die je helpen de nieuwe woning snel in te richten. Zo kan je snel genieten en thuis komen in het huis van je dromen.

Kleuren en afwisseling

Natuurlijke kleuren doen het altijd goed en passen zowel binnen een landelijke stijl als in een modern interieur. Een interieur dat geheel wit of zwart is kan al snel smetteloos of sober uit gaan zien. Door te zorgen voor wat kleur in huis wordt een woning al snel veel vrolijker. Door te kiezen voor je lievelingskleur maak je het bovendien veel persoonlijker. Lichte kleuren kunnen een kleine ruimte veel groter doen lijken. Afwisseling zorgt ervoor dat er altijd iets te zien valt. Dit doe je door je interieur interessant te maken met behulp van blikvangers zoals een mooi schilderij of een aparte lamp.

Decoratie en beginnen met inrichten

Heb je al nagedacht over decoratie? Een woning met alleen een bank, tafel en kast kan erg kil en onpersoonlijk aanvoelen. Het is juist de decoratie die het hem doet. Belangrijk is om je eigen stijl te blijven hanteren en hier de gepaste decoratie bij te vinden. Denk hierbij aan een vaas, kandelaar of opbergmanden. Ga niet uit van showrooms, deze zijn vaak erg strak ingericht. Het ziet er misschien mooi uit, maar hier wonen geen mensen. Blijf bij je persoonlijke smaak. Maak je eigen plan en teken dit op papier. Doe inspiratie op bij Houss.nl en bestel de mooiste spulletjes en meubels voor jouw woonkamer, badkamer, keuken of slaapkamer.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo