Vastgoed

De voordelen van wonen in een fabriek

Wil je graag een pension openen? Verschillende appartementen verhuren? Of wil je gewoon een grote industriële woning voor jezelf? Dan is een voormalige fabriek hetgene wat je zoekt! Wonen in een fabriek is namelijk stoer, trendy en heeft heel wat dynamische voordelen!

De mogelijkheden van wonen in een fabriek

Heel wat afgedankte fabriekjes zoeken een herbestemming. Wederopbouwarchitectuur leeft steeds meer en wordt ook steeds belangrijker. Met een oude fabriek kan je bovendien heel wat kanten uit. Een fabriek is geschikt om in te wonen, er kantoorruimtes van te maken of kan dienst doen als bassischool. Je kan het zo ‘gek’ niet bedenken of het is mogelijk in een voormalige fabriek.

wonen in een fabriek

Wat wonen in een fabriek bijzonder maakt?

Je hebt reusachtig grote fabrieken en fabriekjes van kleiner formaat. Een voormalige fabriek is in elk geval een groot pand waar je heel wat richtingen mee uit kan. Elke ruimte in een fabriek is anders, dat maakt het een prachtig woonplatform. Je kan van deze dynamische omgeving een plek maken om in te wonen, te werken en te leren. Nog een groot voordeel van wonen in een fabriek, is de grote parkeergelegenheid.

Uniek aan een fabriek zijn de sfeer en de originele details. Zorg dat je tijdens de wederopbouw van de fabriek enkele authentieke details behouden blijven en combineer ze met enkele moderne elementen. Zo krijg je een verrassende mix van stijlen die bij velen in de smaak valt. Vaak zijn oude fabrieken bovendien omringd door heel wat natuur, de perfecte plaats dus om een grote tuin aan te leggen.

Wonen in een fabriek is hot

Wonen en werken in een historisch gebouw is namelijk hot! Niet enkel omdat het industrieel erfgoed bruist van sfeer en creativiteit, ook willen we ons (zowel zakelijk als persoonlijk) steeds meer onderscheiden. Ook speelt het milieu een steeds belangrijkere rol in ons leven en dat maakt de wederopbouwarchitectuur enorm populair.

Ook interessant