Keukens

De voordelen van een open keuken: ideeën en inspiratie

De voordelen van een open keuken: ideeën en inspiratie
Vandaag de dag zien we steeds vaker dat woningbezitters kiezen voor een open keuken in hun huis. Dat is ook helemaal niet zo vreemd, wat deze opstelling heeft enorm veel mogelijkheden te bieden. Het sluit haarfijn aan op iedere denkbare woonstijl en het is een fanatische blikvanger. Maar wat zijn nu de grootste voordelen van het kiezen van een open keuken bij jou in huis? We hebben de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Het is dé plek in huis waar je vrienden en familie kunt entertainen

Een keuken is tegenwoordig veel meer dan alleen een plek om te eten. Het is een plek waar je uitgebreid de dag bespreekt met het gezin, waar je de leukste herinneringen maakt door te borrelen met familie of waar je ieder weekend vrienden ontvangt. Daarom is het belangrijk dat het een plek wordt die warm en uitnodigend aanvoelt en waar iedereen zich helemaal op zijn of haar gemak voelt. Dat is precies waar een open keuken om de hoek komt kijken.

Je tilt de sfeer van de ruimte direct naar een hoger niveau dankzij de open indeling

Een open indeling zorgt er dus voor dat de sfeer van de ruimte meteen naar een hoger niveau wordt getild. De ruimte straalt erg veel rust uit en oogt ook nog eens vele malen ruimtelijker. Zijn de muren in de open keuken voor je gevoel nog wel iets te kaal en lijkt het alsof je iets mist in de ruimte? Dan kun je ervoor kiezen om de wand boven het aanrechtblad te betegelen met een leuke kleur, wandplankjes op te hangen of te kiezen voor gave kunst. Hierdoor voeg je ook meteen een persoonlijke touch toe aan het geheel.

De gouden regel voor een open keuken: sla het gebruik van bovenkastjes over

Maar wat is nu hetgeen waar je echt op moet letten als je een open keuken wilt bij jou in huis? Het gebruik van bovenkastjes, want die kun je definitief links laten liggen. En heb je toch veel opbergruimte nodig? Kies er dan voor om een keukenkast te plaatsen onder het kookeiland of benut de ruimte optimaal door bijvoorbeeld voor een kastenwand te kiezen. Ideaal voor extra opbergruimte en inbouwapparatuur. Een specialist op het gebied van keukens kan je daar natuurlijk alles over vertellen en je voorzien van de nodige tips en tricks.

Ook interessant