Beveiliging

De voor- en nadelen van een draadloos alarmsysteem

De voor- en nadelen van een draadloos alarmsysteem
Hoewel het aantal inbraken in België elk jaar weer blijft dalen, wordt er nog steeds regelmatig ingebroken. Naast dat het zonde is van de spullen die mogelijk worden gestolen, is het vooral de emotionele schade die lang blijft hangen. Er is immers iemand in uw woning geweest. Gelukkig kunt u inbraken voorkomen door middel van een alarmsysteem. Aangezien 90% van de alarmsystemen tegenwoordig draadloos zijn, zetten wij hieronder de voor- en nadelen van een draadloos alarmsysteem hieronder op een rijtje.

De plaatsing

Een draadloos alarmsysteem is relatief gemakkelijk te plaatsen, aangezien er uiteraard geen kabels gelegd hoeven te worden. Dit heeft een aantal voordelen. Zo hoeft uw woning niet overhoop gehaald te worden, om de kabels te kunnen plaatsen. Dit zorgt er ook voor dat er niet tot nauwelijks geboord hoeft te worden bij de plaatsing. Ook bent u minder kwijt aan uw alarmsysteem, aangezien de plaatsing minder tijd kost. Dit maakt de installatie goedkoper.

Extra componenten

Bij draadloze isolatie is het makkelijk om later nog extra componenten (bijvoorbeeld brandalarm of camera’s) toe te voegen. Dit omdat de componenten geplaatst kunnen worden en vervolgens draadloos verbonden kunnen worden aan de rest van het systeem. U hoeft dus niet in een keer te beslissen welke functies u allemaal op uw alarmsysteem wilt hebben.

Makkelijk te verhuizen

Bent u van plan om binnenkort te verhuizen? U hoeft niet te wachten met de aanschaf van een alarmsysteem tot u in uw nieuwe woning woont. Een draadloos alarmsysteem is namelijk erg makkelijk mee te verhuizen. Ook de installatie in uw nieuwe woning zal niet lang duren.

Batterijen

Een draadloos alarmsysteem werkt op batterijen. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Een voordeel hiervan is dat een draadloos alarmsysteem blijft werken tijdens een stroomstoring. Een nadeel is dat de batterijen af en toe vervangen moeten worden. De batterijen van een alarmsysteem gaan over het algemeen tussen de 2 en de 3 jaar mee. Als de batterijen van uw alarmsysteem bijna vervangen moeten worden, zal u een melding krijgen. Waar u deze melding krijgt, is afhankelijk van waarop uw alarmsysteem is aangesloten.

Dit zijn de voor- en nadelen van een draadloos alarmsysteem. Wilt u uw woning beveiligen met een alarmsysteem? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via Solvari en bespaar tot 40% op uw uiteindelijke offerte.

Ook interessant