Nieuwbouw

De toekomst van gevelbekleding ziet er glanzend uit

De toekomst van gevelbekleding ziet er glanzend uit
Foto: © Oriana Gómez-Zerpa
Dekton by Cosentino werd na zijn lancering in 2013 als hittebestendig werkblad al snel onmisbaar in de keuken. Inmiddels is het aan een sterke opmars bezig als geventileerde gevelbekleding. Het materiaal is met zijn vooruitstrevende eigenschappen voor binnen- en buitentoepassingen dé toekomst in gevelbekleding.

Dekton is ultracompact materiaal en is met zijn hoge vlekbestendigheid, en sterke bestendigheid tegen krassen, vorst en dooi, zilte lucht en UV-stralen het perfecte materiaal voor gevelbekledingen. Zelfs graffiti kan eenvoudig verwijderd worden.

Daarbij is de kleurstabiliteit, dimensionale stabiliteit en de drukweerstand hoog. Dankzij de brandreactieklasse (A2,s1-d0) is Dekton ook geschikt voor hoge gebouwen. Door het grote formaat van een Dektonpaneel (maximum 3170 x 1420mm) en de optie om modulaire gevelplaten te produceren zijn ontwerpmogelijkheden oneindig.

Dekton gevelbekleding
Foto: © Oriana Gómez-Zerpa

Dekton gevelpanelen kunnen toegepast worden in 2 diktes (8 en 12 mm) en zijn met een gewicht van 21 en 32 kg/m² veel lichter dan natuursteen gevelpanelen. Dekton® by Cosentino heeft de ETA 14/0413 evaluatie als bekleding voor geventileerde gevels en kan onzichtbaar bevestigd worden op een aluminium draagconstructie.

Dekton heeft naast zijn praktische eigenschappen ook een krachtige architecturale uitstraling, waar ook steeds nieuwe kleuren en varianten van worden gecreeërd, zoals de allernieuwste Dekton Stonika. De geventileerde gevel in Dekton XGloss Stonika is niet alleen een architecturale maar ook een creatieve keuze. De uitstraling van Stonika heeft een spectaculaire grafische definitie. Een gebouw bekleed met het glanzende Stonika-materiaal springt meteen in het oog.