Meubelen

De softie wint! 4 zeteltrends voor 2023

De softie wint! 4 zeteltrends voor 2023
Duomo zetel
Groter, zachter, knusser en nóg veelzijdiger – op de zetel anno 2023 staat geen maat. Hij vormt sinds jaar en dag het centrum van onze woonkamer en is daarmee ook bepalend voor de juiste sfeer in ons interieur. Juntoo houdt, zoals altijd, de vinger aan de pols van de nieuwste binnenhuis- en designtrends. Het Belgisch interieurmerk schotelt voor 2023 dan ook 4 cosy zeteltrends voor met ontwerpen die perfect aan de hippe eisen van vandaag voldoen.

De softie wint! 4 zeteltrends voor 2023
Duomo zetel

Plofcore

Met het nagelnieuwe Duomo-model introduceert Juntoo een gezellige crowdpleaser. Een modulaire zetel die met z’n grote afmetingen de perfecte plek vormt voor een diepe zucht op het einde van een drukke dag. Want een zetel ontpopt zich steeds meer tot een soort dagbed waarin we ons eigen nest willen bouwen. De ruime zitdiepte, extra brede zetelelementen en lekker lange chaise longue van Duomo vormen de perfecte bouwstenen voor een rustgevend en comfortabel eiland. Rijkelijke, zachte stoffen zoals Alti en Belli doen er nog een behaaglijke schep bovenop.

De softie wint! 4 zeteltrends voor 2023
Alba zetel met chaise longue van 1,96 meter

Design ten voeten uit

De chaise longue is dus incontournable. Daarom breidt Juntoo een verlengstuk aan bestaande succesformules zoals Bolt en Lago. Maar ook nieuwkomers zoals Duomo en Alba worden meteen uitgerust met een comfortabel, langer luilekker-element van bijna 2 meter. De voetjes worden trouwens niet alleen verticaal uitgestrekt, ook onderaan de zetel zijn je voeten beschermd tegen een stootje. Zo zijn de pootjes bij de Alba-zetel verborgen achter een gestoffeerde plint, wat zorgt voor een luxueuze look en zwevend geheel.

De softie wint! 4 zeteltrends voor 2023
Duomo zetel in stand-alone opstelling

De perfecte puzzel

De hang naar individualiteit is erg in trek. In de interieurwereld betekent dit vooral modulariteit: zelf kunnen kiezen hoe een nieuw meubelstuk vorm krijgt en een pasklaar antwoord krijgen op ieders persoonlijke voorkeur. Het voordeel van zo’n modulair zetelspel is dat de opstelling zich makkelijk laat opsplitsen in verschillende zitelementen, waardoor naar believen geëxperimenteerd kan worden met de lay-out en sfeer van de woonkamer. Zo kan je bepaalde onderdelen van de Duomo-zetel stand-alone gebruiken en biedt ook de Bolt-zetel één vrijstaande optie.

De softie wint! 4 zeteltrends voor 2023
Nieuwe Archi tweezit

Love me tender

Naast al dat modulaire geweld is ook de nood aan no-nonsense oplossingen gegroeid. De 2-zit of loveseat combineert deze praktische wens met een romantische extra. Want hoewel het zalig uitstrekken is in je eentje in de zetel, is het toch gezelliger met iemand ernaast. Daarom voegde Juntoo onder andere een cosy twoseater toe aan de Lago- en Archi-lijn. Twee elegante designs op een luchtig potenstel die je zo in de zevende hemel brengen.

Ook interessant