De perfecte werkplaats inrichten: 4 tips

21 maart 2019 Bron: Bouw & Wonen
De perfecte werkplaats inrichten: 4 tips
Hou jij van klussen? Dan is het handig om een plek te hebben waar je dit in alle rust kan doen en waar je het gereedschap bij de hand hebt. Met een goed ingerichte werkplaats kan je veel beter werken. Daarom geven wij 4 tips om de perfecte werkplaats in te richten!

1. Ruimte creŽren

Bij het inrichten van je werkplaats is het belangrijk dat er ruimte gecreŽerd wordt. Dit ziet er niet alleen netjes uit, zo is er ook meer plek om te klussen. Maar met al dat gereedschap is dit best lastig. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om je werkplaats ruimtelijk in te richten. Zo kan je gereedschap wat je vaak gebruikt aan de muur hangen zodat je er snel en makkelijk bij kan. Ook het plaatsen van opbergrekken tegen de muur is een praktische manier om materiaal op te slaan. Verder wordt het plafond ook weleens gebruikt om spullen op te bergen. Je kan bijvoorbeeld kastjes en plastic kisten met gereedschap ophangen tussen twee balken.

2. Gereedschap ordenen

Zeker als je veel gereedschap hebt, is het aangeraden om het goed te ordenen. Je kan dit doen op basis van kleur, soort en grootte. Als je het gereedschap aan de muur hangt is dit vrij makkelijk. Zorg bijvoorbeeld dat alle schroevendraaiers van groot naar klein hangen. Schrijf er eventueel ook bij hoe groot de schroevendraaiers zijn, zo zie je direct welke je nodig hebt. Heb jij al het gereedschap in huis dat je nodig hebt? Kijk anders even bij engelbert strauss. Daar vind je vrijwel alle soorten gereedschap om mee te klussen: schroevendraaiers, tangen, sleutels, boormachines, zagen en nog veel meer! Je vindt er ook handige gereedschapskoffersets, zo heb je meteen al het gereedschap netjes bij elkaar!

De perfecte werkplaats inrichten

3. De werkbank

Een goede, stevige werkbank mag natuurlijk niet ontbreken in jouw werkplaats. Zorg dat je werkbank op de goede plek staat. Let er op dat je de bank dichtbij een stopcontact plaatst. Als je een werkbank koopt, kies dan een opklapbare werkbank, eventueel met wielen als je dat fijn vindt. Dit is erg handig voor als je de werkbank op verschillende plaatsen nodig hebt, zo kan je ze makkelijk verplaatsen zonder te veel gedoe.

4. Genoeg licht

Werk je graag door tot in de late uurtjes? Zorg dan dat de ruimte genoeg licht heeft om ook Ďs avonds door te kunnen werken. Let er op dat het licht op je werkplaats is gericht, maar ook zo is geplaatst dat je je gereedschap makkelijk kan terugvinden. Je kan gebruik maken van meerdere spots, maar ook lijnverlichting is hiervoor ideaal!

De perfecte werkplaats inrichten


Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo