Algemeen

De opening van jouw winkel/bedrijf groots vieren? Hier zijn 3 tips!

De opening van jouw winkel/bedrijf groots vieren? Hier zijn 3 tips!
Na lang werken is het eindelijk zo ver, de opening van jouw eigen winkel of bedrijf. En daar mag je natuurlijk groots bij uitpakken. Hard werken mag beloond worden, daarom moet je er een fijne dag van maken. Waarschijnlijk heb jij het al helemaal voor ogen, maar jij moet de hele dag druk zijn met het entertainen van jouw gasten. Daarom is het belangrijk dat je het goed en ver van te voren plant. Daarvoor zijn hier 3 tips!

Ga voor een goede eerste indruk

Jij wil je gasten omver blazen met een fantastische opening. Daarom moet je er voor zorgen dat je gasten vanaf het eerste moment pakt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door jouw opening extravagant te decoreren met feestversiering. Denk aan een ballonnenboog, grote ballonnen, helium ballonnen, een opblaaspop of skydancers/tubes in combinatie met een rode loper. Wanneer jouw gasten de hoek omlopen, weten ze gelijk waar het feestje is. Ook binnen moet jij ervoor zorgen dat het er gelikt uit ziet. Een photobooth is hierbij een leuk idee. Leg er omheen een mand met feestartikelen en andere gekke accessoires. Dan creëren je gasten herinneringen die ze mee naar huis kunnen nemen.

De opening van jouw winkel/bedrijf groots vieren? Hier zijn 3 tips!

Hapjes en drankjes

Een grote opening is niks zonder eten en drinken. Het is in ieder geval van groot belang dat je genoeg eten hebt voor iedereen. Een lege maag wordt namelijk niemand gelukkig van. Wat voor eten en drinken jij serveert, ligt aan je winkel en inlooptijd. Vier jij ‘s ochtend je opening, dan is koffie en thee met een heerlijk patisserie assortiment een passend idee voor jou. Denk er ook aan dat het eten en drinken jouw winkel complimenteert. Ongegeneerd bier drinken en worst consumeren bij de opening van jouw luxueuze schoonheidssalon, misschien niet een heel goed idee. Bedenk eerst wat je doelgroep is en ga hiervoor een selectie maken. Ga bij de schoonheidssalon bijvoorbeeld voor een lekker glas bubbels en fingerfood.

Voel je de druk opkomen en zie je door de bomen het bos niet meer? Aarzel dan zeker niet om een cateringsbedrijf in te schakelen. Zij zijn hier immers in gespecialiseerd en nemen hiermee veel stress bij jou weg! Ook kunnen zij zorgen voor enthousiast personeel die jouw gasten goed kunnen verwennen.

Sfeermuziek of juist meer...

Wanneer jij een grote opening organiseert, moet je er voor zorgen dat je muziek hebt. Dit kan zijn in de vorm van een cover band, DJ of simpelweg een spotify playlist. Een leuk idee is dat je gasten muziek kunnen aanvragen, zo voelen ze zich betrokken en zullen ze je winkel beter onthouden. Goede muziek is dus de sleutel tot een fantastische opening.

Hanteer jij deze tips, dan wordt het sowieso een groot succes. Heel veel plezier met de opening van jouw winkel/bedrijf.

Ook interessant


Build for Life