Bouwmaterialen

De online textuurgenerator wordt de Wienerberger visualisatietool

De online textuurgenerator wordt de Wienerberger visualisatietool
De online textuurgenerator van Wienerberger kon reeds ‘on the fly’ een gekozen kleiklinker of gevelsteen visualiseren in grotere texturen. Zo kon ook het effect van het formaat, het kleur, het legverband en de voeg op het eindresultaat gesimuleerd, beoordeeld en aangepast worden.

Deze online textuurgenerator werd door Wienerberger verder ontwikkeld tot een performante visualisatietool. De kandidaat-(ver)bouwer kan de geselecteerde gevel- en kleiklinkertexturen voortaan ook visualiseren op een modelwoning. En nieuw is ook de mogelijkheid om de dakpannen van je keuze toe te passen op het hellend dak van die geselecteerde modelwoning. Met deze nieuwe tool kan iedereen, op elk moment en vanop elke plaats (mits online verbinding) het toekomstige uitzicht van gevel, dak of verharding zelf vormgeven en beoordelen.

Levensecht visualiseren


  1. Kies op een productdetailpagina van de Wienerberger website je favoriete gevelsteen, kleidakpan of kleiklinker in het gewenste formaat, metsel- of legverband, gevoegd of gelijmd… zelfs verschillende kleuren mengen is mogelijk (uitgezonderd bij dakpannen).
  2. Kies een virtuele modelwoning in de stijl van je eigen project. Wordt het cottage stijl, hip & trendy of modern & tijdloos? De geselecteerde texturen worden toegepast op de modelwoning van jouw keuze.
  3. Beoordeel instant de visualisatie. De Wienerberger visualisatietool visualiseert levensecht het resultaat van je keuzes.

Eindeloos combineren

Toch nog een andere combinatie of uitvoering testen? Op elk moment kunnen alle keuzes eenvoudig aangepast worden tot het resultaat helemaal beantwoordt aan je ’goesting en smaak’.
Het zoeken naar de gedroomde buitenschil van de woning kan ook rechtstreeks via de Wienerberger visualisatietool (www.wienerberger.be/visualisatietool). Kies een virtuele modelwoning en selecteer van daaruit de gevelstenen, kleiklinkers en dakpannen en de gewenste uitvoeringstechnieken.

Online delen

De resultaten van je creativiteit kunnen bewaard en gedownload worden. En kunnen uiteraard ook gedeeld worden via je favoriete social media kanaal met je vrienden en familie.

Digitale one-stop-shop voor de ruwbouwmaterialen van je bouwproject

Vanuit de visualisatietool kan je als gebruiker bovendien in één handeling de texturen van de in de modelwoning toegepaste gevel-, dak- en bestratingsproducten downloaden. Als het ware een digitale one-stop-shop dus voor de ruwbouwmaterialen van je bouwproject.

Waar te vinden?

Vanuit de textuurafbeelding op elke productdetailpagina op de website van Wienerberger klik je door naar de Wienerberger visualisatietool.
Rechtstreeks naar de tool kan ook via www.wienerberger.be/visualisatietool

Ook interessant