De nieuwste trends op het gebied van keukens

1 april 2022 Bron: Bouw & Wonen
De nieuwste trends op het gebied van keukens
De afgelopen jaren zijn we veel thuis en rondom het huis geweest. Daardoor zijn we kritisch naar ons interieur gaan kijken. Dat was ook wat betreft keukens het geval. Welke materialen en kleuren zien we terug in de keukentrends van nu? We gaan je er alles over vertellen.

De keuken om in te leven

Een trend die we de afgelopen jaren steeds populairder zagen worden is de versmelting van de keuken met de woonkamer. De woonkamer en de keuken komen steeds meer samen. We zien materialen die gebruikt worden voor de keukenkasten en het aanrechtblad meer terugkomen in andere meubels in huis, zoals vitrines, eetkamer meubelen en tv meubelen.

Natuurlijke materialen

Een rustig kleurenpalet met aardse kleuren en natuurlijke materialen zien we steeds meer terugkomen in ons interieur, maar ook in de keuken. Deze kleuren geven een gevoel van comfort en gezelligheid. Iets wat we belangrijker zijn gaan vinden de afgelopen jaren. In de keuken zie je dit bijvoorbeeld terug door het gebruik van hout.

Het gebruik van pocketdeuren

Veel mensen houden van uitgebreid koken. Hierdoor heb je meer keukenapparatuur nodig en dus ook meer opbergruimte in de keuken. Pocketdeuren bieden hiervoor een perfecte oplossing. Ze geven rust en eenheid in de keuken, en je kunt makkelijk bij al je Bosch Accentline keukenapparatuur. Je kunt er makkelijk bij, maar binnen een handomdraai staat alles weer op zijn plek en creëer je rust in het interieur door de deuren te sluiten.

Doorlopende symmetrie

Symmetrische lijnen in de keuken worden steeds belangrijker. In veel keukens zie je vaak het single line ontwerp. Hier zie je slechts een horizontale lijn in het keukenontwerp. Je kunt hierbij denken aan kasten met doorlopende deuren, waardoor je veel rust in het keukenontwerp creëert.

Zwevende keukens en schuifdeuren

In lijn met horizontale symmetrische lijnen zijn zwevende keukens. Dit zijn keukens met kasten die los komen van de vloer en daarom lijken te zweven. De leef- en keukenruimte komen steeds dichter bij elkaar. Toch is het fijn om af en toe je keuken af te kunnen sluiten. Schuifdeuren zijn daarom enorm populair. Er is veel keuze op het gebied van schuifdeuren. Van houten schuifdeuren tot schuifdeuren van glas, waardoor er bij iedere stijl wel iets passends te vinden is.

Onderkasten

Met onderkasten creëer je een stijlvol keukenmeubel. Onderkasten zien er niet alleen stijlvol uit, ze leveren je ook veel gemak op bij het koken en als extra opbergruimte natuurlijk. De werkhoogte is vaak perfect voor mensen die iets langer zijn. Ben je op zoek naar extra opbergruimte én extra werkruimte in de keuken dan zijn onderkasten ideaal.

Populaire kleuren in de keuken

Eerder gaven we al aan dat natuurlijke tinten erg in trek zijn. De kleur bruin zie je daarom in verschillende tinten terug. Ook kleuren als donkergroen, grijs en terracotta zien we vaak terug. Ook houtsoorten en kleuren die hierbij passen zien we veel. Ook natuurlijke woestijnkleuren worden steeds populairder. Magnolia, okergeel en honing zijn kleuren die steeds vaker terugkomen. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kijk dan eens op Keukenloods voor nog meer inspiratie.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo