Keukens

De nieuwe greeploze keuken van SieMatic

De nieuwe greeploze keuken van SieMatic
Het veroorzaakte een revolutie in keukendesign toen het voor het eerst werd voorgesteld door SieMatic in 1960: De greeploze keuken. Vandaag de dag is dit de design standaard geworden en is de vraag of dit iconisch concept kan worden heruitgevonden? Het antwoord komt van de uitvinders zelf met “Het nieuwe greeploze design van SieMatic”.

De vooropgestelde taken waren niet min: hoe kunnen we het design nog meer stroomlijnen en verfijnen en hoe kunnen we de greep nog ergonomischer maken? Het resultaat is een volledig herontworpen greeplijst, die de key design focus is. Tijdloze elegantie en eenvoud vanbuiten, gepaard met een complex samenspel van technisch vernuft, vakmanschap en superieure materialen. Een subtiel lichtspel, via de perfecte hoek, een LED-lichtlijst in de schaduwvoeg. Deze nieuwe verfijnde greep combineert de drie designelementen; Transparantie, Licht en 3-D.

De nieuwe greeploze SieMatic-keuken zal aan het grote publiek gepresenteerd worden in België op Batibouw 2019 en zal vanaf midden 2019, het jaar waarin SieMatic zijn 90ste verjaardag viert, in de showrooms verkrijgbaar zijn.

De nieuwe greeploze keuken van SieMatic

Een volledig nieuwe denkwijze: transparantie, materiaal en licht.

De herontworpen verfijnde greeplijst is niet alleen een tactiele maar ook een visuele ervaring. Naast het elegante design speelt ook de ergonomie een belangrijke rol. De discreet geïntegreerde LED- verlichting in de horizontale en verticale lijnen van de meubels doet denken aan een juwelenpresentatie.

Een tweede karakteristiek design element van de nieuwe PURE collectie zijn de grote oppervlaktes van getint glas die in samenspel met een geraffineerde verlichting als designelementen in het meubilair worden geïntegreerd. Dit creëert een elegante transparantie en aangename lichtheid.

De nieuwe greeploze keuken van SieMatic

Ook interessant