Verlichting

De kracht van licht: aquarium verlichting als eyecatcher in je interieur

De kracht van licht: aquarium verlichting als eyecatcher in je interieur
Led verlichting geeft het leven in je aquarium een duwtje in de rug. Het zorgt ervoor dat je aquariumplanten goed groeien, het ondersteunt het biologische evenwicht en - last but not least - het geeft je hele interieur een moderne uitstraling.
Maar welke verlichting kies je nu best voor in je aquarium? En hoe zorg je ervoor dat je aquarium dé eye-catcher van je interieur wordt? Je ontdekt het hier!

Waarom aquarium verlichten?

Planten en vissen in je aquarium hebben specifieke verlichting nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zo laat je de verlichting in je aquarium best een 6-tal uur per dag branden, op zijn minst.

Aquarium verlichting in verschillende kleuren

Niet alle verlichting is ideaal om in je aquarium te plaatsen. Verschillende kleuren aquariumverlichting hebben verschillende voordelen. Zo is rood licht bijvoorbeeld goed voor je waterplanten. Blauw licht daarentegen zorgt voor de groei van algen wat, hoewel je misschien anders denkt, zeker nodig is in bepaalde mate. Zorg er wel voor dat het rode licht overheerst.

Hoeveel uur per dag laat je aquarium verlichting branden?

Zoals gezegd reken je best op minimaal 6 uur verlichting in je aquarium. Alles hangt ook af van het type lampen maar als maatstaf kan je het volgende nemen; in de winter zorgt je best voor maximum 10 uur verlichting per dag en in de zomer maximum 8 uur per dag.

Welk soort lampen om aquarium te verlichten?

Vroeger werden vooral TL-buizen gebruikt voor het verlichten van aquaria. Ook zagen we (en zien we nog steeds) fluorescentielampen en HQL lampen.
Nadien maakte LED zijn opmars, vaak in buizen maar ook in spots. En tegenwoordig zien we ook LED strips als aquarium verlichting.

Deze laatste heeft als voordeel dat het naar wens in te stellen is; je kan het meestal dimmen, de kleur is zelf te kiezen en hoeveel van je aquarium verlicht moeten worden is ook zelf te bepalen. Al deze dingen maken dat LED strips als aquarium verlichting sterk bijdragen aan een aangename sfeer in je woning.
Ontdek alle Led strips van Ledstripkoning.be en kies je aquarium verlichting online.

Beste aquarium verlichting om sfeer in je interieur te brengen

Niet alleen voor de gezondheid van je vissen en waterplanten is LED aquarium verlichting een must-have, ook brengt het sfeer in je interieur. Een aquarium met zachte LED verlichting brengt immers rust in je woonkamer. Daarnaast kan je door het licht te dimmen of van kleur te veranderen optimale sfeer creëren in je interieur.

Gekleurde led verlichting in je aquarium

De sfeer in je interieur hangt veel af van gebruikte kleuren. Ook de kleur van de verlichting in je aquarium doet zijn eigen bijdrage. Kies je voor koud, fel licht, dan creëer je automatisch een moderne, strakke look in je interieur. Ga je eerder voor warmere tonen die wat gedimd zijn? Gezelligheid troef!

Led strips in je aquarium

Met LED strips heb je heel wat mogelijkheden in je aquarium. Je kan ze bevestigen langs één kant, de achterkant bijvoorbeeld, of je kan ze rondom rond vlak boven of onder het wateroppervlak vastmaken. Zo komt de onderwaterwereld in je interieur nog beter tot zijn recht.

Ben je op zoek naar LED strips om de uitstraling van je aquarium en zo ook van je interieur naar een hoger niveau te tillen? Kijk dan zeker eens naar de Led strips van ledstripkoning.be.