Interieur

Handige tips voor een sfeervol huis

Handige tips voor een sfeervol huis
Je bent helemaal klaar met het inrichten van je woning; de meubels staan op de juiste plek, je hebt de muren een leuke kleur gegeven en je ploft tevreden op de bank. Maar als je om je heen kijkt heb je toch nog het gevoel dat er wat mist. Hoe goed je ook je best hebt gedaan, écht gezellig is het eigenlijk niet geworden. En ineens weet je wat er nog nodig is om van je huis een echt warm thuis te maken, een beetje meer sfeer! Maar hoe krijg je dat voor elkaar? We geven wat handige tips.

Verlichting

Een van de beste manieren om snel sfeer in je huis te krijgen is door eens kritisch te kijken naar de verlichting. Een grote lamp die de hele kamer verlicht is dan misschien wel handig, maar gezellig is anders. Het is beter om her en der wat kleinere lampen neer te zetten, om het licht meer te verdelen. Wanneer je lampen aanschaft, kijk dan ook eens naar de lichtkleur. Een gele (LED)lamp geeft een warmere kleur licht dan een witte lamp. De lichtkleur staat op de verpakking van de lamp aangegeven. Wil je soms wat helderder licht, en soms wat zwoeler, investeer dan in een paar dimmers. Ze kosten een paar euro en zijn makkelijk te monteren. Zo kun je tijdens het lezen van een boek de lamp wat harder zetten, en tijdens een romantisch diner, of gezellig avondje met vrienden het licht wat meer dimmen.

Tafeldecoratie

Een andere manier om snel wat extra sfeer te krijgen in je huiskamer is om wat decoratie op tafel te zetten. Dat kan van alles zijn, van een vaas bloemen tot een bijzonder beeldje, een kaars of een mooie fruitschaal. Op een grote tafel kun je meer kwijt dan op een kleine, maar dat betekent niet dat je de hele eettafel meteen moet volzetten met snuisterijen. Probeer te kiezen voor één echte eyecatcher met eventueel wat kleine bijpassende objecten. Het leuke aan decoratie op verschillende tafels is dat je af en toe ook nog eens wat kunt omwisselen. Je kunt natuurlijk ook je decoratiestukken aanpassen aan het seizoen.

Wat ligt er op de grond?

Een vloerkleed op de grond doet wonderen als het gaat om sfeer in huis. Je kunt kiezen voor kleine lopers, een warm vloerkleed in de zithoek, of een mooi groot kleed onder de eettafel. Met een kleed in huis oogt een kamer niet alleen een stuk sfeervoller, doordat vloerkleden geluid extra dempen klinkt het ook een stuk gezelliger in huis.

Als je met deze kleine aanpassingen aan de slag gaat is je sfeerloze huis binnenkort een heerlijke gezellige plek waar je heerlijk kunt vertoeven.