Interieur

5 tips om met een klein budget jouw droominterieur te creëren

5 tips om met een klein budget jouw droominterieur te creëren
Iedereen wil natuurlijk in het huis van zijn dromen wonen. Jammer genoeg laat niet elk budget dat toe. Een woning inrichten met nieuwe meubels en decoratie kost een hoop geld. Gelukkig zijn er enkele tips & tricks die je kan gebruiken om met een klein budget toch jouw droominterieur te creëren.

Maak een moodboard

De inrichting is misschien wel een van de leukste dingen aan het kopen of huren van een eigen woning. Misschien ben je al enkele meubelzaken gaan bezoeken, heb je al rond gesnuisterd in antiekwinkels of staat je Pinterestbord vol droombeelden. Hoe dan ook is het een goed idee om al je inspiratie te verzamelen op een moodboard. Zo weet je precies wat jouw stijl is en welke stukken en budget je nodig hebt om jouw droominterieur samen te stellen.

Mix oud en nieuw

Tenzij je helemaal van nul start, heb je waarschijnlijk al meubels in jouw bezit. Verhuizen naar je nieuw huis of appartement betekent niet dat je deze allemaal moet achterlaten. Als ze nog in goede staat zijn of als je ze met een opfrisbeurt terug mooi kan krijgen, kan je jouw oude meubels perfect meenemen naar je nieuw stekje. Oude meubels hergebruiken is trouwens goed voor je portemonnee.

Bovendien kan je ze combineren met nieuwe stukken en zo je eigen, unieke stijl creëren. Het geld dat je uitspaart door je oude meubels mee te nemen, kan je investeren in enkele kwalitatieve basisstukken. Ook als je een klein budget hebt, is het immers een goed idee om voor kwaliteit te kiezen bij de belangrijkste meubels. Denk bijvoorbeeld aan een bed, kast of zetel. Elk jaar een nieuw bed kopen, omdat het vorige niet stevig genoeg was, is ook niet bepaald budgetvriendelijk. Daarom kan je beter wat extra geld spenderen aan een goede basis.

Heb je nog wat meer budget nodig om jouw meubels te kopen? Een interieurlening kan je helpen om je plannen te realiseren. Ontdek met een persoonlijke lening simulatie hoeveel je kan lenen.

Ga naar rommelmarkten

De beste bespaartip als je een klein budget hebt voor jouw interieur? Ga naar rommelmarkten om daar schatten aan meubels en accessoires te vinden. Er is geen betere plaats om originele lampen, leuke stoelen of authentieke vazen te vinden. Voor enkele tientallen euro’s kan je vaak al pareltjes vinden. Mits eventueel een opfrisbeurt kan je ze perfect combineren met de meubels die je al hebt of nieuw gaat kopen.

Ook op tweedehandssites of Facebook Marketplace verkopen heel wat mensen meubels of decoratie. Neem dus zeker daar eens een kijkje als je geld wilt besparen.

Misleid met je decoratie

Als je een klein budget hebt, spendeer je waarschijnlijk liever niet al te veel geld aan details zoals decoratie. Toch is het iets dat een ruimte afmaakt. Gelukkig hoef je geen groot budget te voorzien als je op een slimme manier te werk gaat.

Enkele tips:
  • Een tapijt geeft je vloer een warmere uitstraling en laat de ruimte voller en groter lijken.
  • Een spiegel laat het licht weerkaatsen en doet je ruimte optisch groter lijken.
  • Kunst maak je zelf. Je kan jouw muren opfleuren met zelfgemaakte schilderijen, tekeningen van je kinderen of betaalbare schilderijen die je op rommelmarkten vindt.
  • Een mooie hang- of stalamp vormt een eyecatcher in elke ruimte. Met het juiste licht kan je extra gezelligheid creëren.
  • Planten geven een ruimte kleur en levendigheid.
  • Kleine dingen als kaarsjes, plaids en vazen zorgen voor sfeer en gezelligheid.

Do-it-yourself

Ben je creatief en handig? Dan kan je misschien zelf ook iets in elkaar knutselen dat in je huis of appartement past. Met behulp van enkele DIY-video’s kan je van enkele planken misschien een kastje maken of glazen omtoveren tot kaarsenhouders. Het zal waarschijnlijk wel een beetje tijd vragen, maar het past natuurlijk wel perfect binnen jouw klein budget.

In samenwerking met TopCompare.be

Ook interessant