De duurste huizen van Nederland

  NL   6 maart 2023 Bron: Bouw & Wonen
De duurste huizen van Nederland
De prijzen van de woningmarkt lijken gestopt met stijgen. Dit is goed nieuws voor iedereen die graag een huis zou willen kopen. Doordat Nederland zo klein is en we met heel veel mensen in dit kleine land wonen, zijn de huizenprijzen altijd redelijk hoog. Wij hebben de duurste huizen voor je op een rijtje gezet.

Hoe kan je een duur huis kopen? Dit is niet voor iedereen weggelegd. Sommige huizen zijn tientallen miljoenen waard. Stel je voor dat je daar een aanbetaling op moet doen. Een duur huis kunnen kopen vereist dat je een gigantisch vermogen hebt. Dit kan je doen door je eigen bedrijf te beginnen, slim te investeren of andere dingen te doen. Andere hebben weer heel veel geluk en winnen een groot bedrag in het casino. Je hebt heel veel geld nodig, wat je ook doet.
Appartement in Amsterdam

Voor iedereen die van het stadsleven houdt is een appartement in Amsterdam een uitstekend idee. Lastig zijn de prijzen in de hoofdstad van Nederland. Het duurste appartement heeft een vraagprijs van €10.500.000. Het is geen kleine woning natuurlijk. Het gaat om het penthouse dat de gehele negende verdieping in beslag neemt. Dit is gelijk de bovenste verdieping met mooi uitzicht. Het penthouse ligt aan de prestigieuze Dam met uitzicht op het Koninklijk Paleis en het Nationaal Monument op de Dam. Het appartement is nieuw en is opgeleverd in 2019. Het zou een van de appartementen van Justin Bieber zijn geweest. Ben je serieus geïnteresseerd? Dan moet je denken aan maandlasten rond de €35.000 per maand.

Heinsbergenstraat in Bitswijk

Niet het duurste huis van Nederland, maar zeker een locatie voor in de top 4. In Bitswijk (Uden) kan je een huis kopen voor €11.000.000. Het zou een van de meest prestigieuze en grootste villa’s zijn als we Funda moeten geloven. De woning ligt perfect tussen Eindhoven, Nijmegen en Den Bosch.

De Villa is in 2008 gebouwd, en in 2016 en 2018 gerenoveerd. De laatste renovaties hebben enorm veel waarde aan het huis toegevoegd. Er zijn in totaal 14 kamers en 4 badkamers. Natuurlijk is alles goed beveiligd en heeft de villa een binnen- en buitenzwembad. Je vaste lasten liggen rond de €37.000 bij een hele lage rente.

Biltseweg in Bosch en Duin

We gaan door naar de duurste woning van Nederland. De villa staat te koop voor 18 miljoen euro. De woning is gelegen op een prachtige heuvel in het bos. Je zit op 15 minuten van Utrecht, Amersfoort en Hilversum. Dan zijn ook nog Amsterdam en Schiphol dichtbij.

De villa is in 2009 gebouwd en heeft meerdere verbouwingen gehad. De woonoppervlakte is ruim 2000 vierkante meter en ligt op een gigantisch perceel van bijna 35.000 m2. De verwarmde oprit heeft plek voor minimaal 10 auto’s en je hebt een flink aantal tuinmannen nodig. De villa heeft 17 kamers waarvan 4 slaapkamers en een aantal badkamers. Verder is er een zwembad en wellness ruimte aanwezig. De villa staat al maanden te koop. Weinig Nederlanders kunnen 18 miljoen ophoesten of de lasten van 60.000 per maand betalen.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo