Daikin opnieuw Fabriek van de Toekomst

  BE   9 februari 2023 Bron: Two Cents
Daikin opnieuw Fabriek van de Toekomst
Foto © Agoria
Voor de derde keer op rij neemt Daikin Oostende de Factory of the Future Award in ontvangst. De komende drie jaar mag het zich dus Fabriek van de Toekomst blijven noemen. Deze award wordt elk jaar door technologiefederatie Agoria, technologisch kenniscentrum Sirris en verschillende sectorfederaties uitgereikt aan de meest toekomstgerichte productiebedrijven in BelgiŽ.

Erkenning voor al onze medewerkers

Als marktleider brengt Daikin al bijna 100 jaar technologie voor verwarming, koeling, ventilatie en luchtzuivering (HVAC). Met meer dan 12.000 medewerkers ontwikkelt en produceert Daikin Europe N.V. een ruim aanbod duurzame HVAC-totaaloplossingen. De klimaatbeheersystemen van Daikin Europe worden gebruikt voor residentiele, commerciŽle en industriŽle toepassingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Mensgericht ondernemen staat bij Daikin centraal: iedereen krijgt kansen om zich te ontwikkelen en wordt gewaardeerd.

ďDeze award is een welverdiende erkenning voor al onze medewerkers in de fabriek van Oostende. Dankzij ons continue verbeterproces en het vertrouwen dat we in onze teams stellen, kunnen we flexibel omgaan met verandering. Werknemers empoweren is cruciaal voor een Fabriek van de Toekomst. Zo blonken we uit in hoe we omgingen met de COVID-19-maatregelen. Slechts anderhalve dag moesten we de lijnen stilleggen. Daarna waren alle veiligheidsmaatregelen getroffen en konden onze mensen gedurende de hele pandemie veilig komen werkenĒ, zegt Stefaan Simpelaere, General Manager DENV Manufacturing bij Daikin Europe.

Energietransitie zorgt voor grote groei bij Daikin

Door de energietransitie stijgt de vraag naar warmtepompen. Daikin Europe maakt al 50 jaar toestellen met warmtepomptechnologie. Die maakt energie-efficiŽnte koeling en verwarming mogelijk. Het bedrijf met hoofdzetel in Oostende staat ook garant voor duurzame groei. Sinds 2016 zijn de omzet en aantal medewerkers in de EMEA-regio verdubbeld. Het bedrijf is bovendien van plan om tegen 2025 meer dan 5.000 nieuwe medewerkers aan te werven.

De afgelopen drie jaar heeft Daikin de fabriek in Oostende klaargestoomd om aan de grote vraag naar warmtepompverwarming te voldoen. Recent investeerde Daikin er 23 miljoen euro met nieuwe productielijnen voor residentiŽle warmtepompen en robots die repetitief (en zwaar) werk overnemen. Dankzij deze en de vele andere investeringen staat er in Oostende een zo goed als nieuwe fabriek. De ervaringen en lessen uit het verleden werden hierbij gecombineerd met nieuwe inzichten en futureproof technologie.

Deze enorme expansie brengt nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee. Een daarvan is het invullen van de vele vacatures. Hiervoor kan Daikin rekenen op zijn sterke hr-beleid dat klaar is om nieuwe medewerkers met verschillende achtergronden te verwelkomen.

ďWie bij Daikin aan de slag gaat, bouwt mee aan een klimaatneutrale toekomstĒ, zegt Hiromitsu Iwasaki, Vice President bij Daikin Europe. ďDe Factory of the Future award is belangrijk. Het toont namelijk dat we niet enkel investeren om te groeien, maar dat we dat ook op een duurzame en toekomstgerichte manier doen mťt respect voor onze medewerkers.Ē


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo