Daikin neemt Spaans bedrijf Tewis Smart Systems S.L. over

9 februari 2018 Bron: Two Cents
Daikin neemt Spaans bedrijf Tewis Smart Systems S.L. over
Daikin Europe N.V. heeft via dochterbedrijf Zanotti S.p.A. op 7 februari 2018 een overeenkomst afgesloten voor de overname van Tewis Smart Systems S.L. (Tewis). Tewis is een toonaangevend Spaans bedrijf dat koeloplossingen aanbiedt, zowel standaard als op maat. Zanotti S.p.A. heeft een overeenkomst ondertekend om alle aandelen van het bedrijf te kopen. Tegelijkertijd is Zanotti S.p.A. ook een verbintenis aangegaan met Zanotti Smart Solution voor de overname van de overige belangen in Zanotti Smart Solution.

Tewis is een toonaangevend bedrijf op het vlak van ontwerp en ontwikkeling van koelsystemen. Naast de expertise in bedieningselementen op maat (zoals controlesystemen), biedt Tewis uitgebreide totaaloplossingen voor koel- en klimaattoepassingen. De voorbije jaren heeft Tewis in het bijzonder een assortiment CO2-koelsystemen ontwikkeld en een langdurige samenwerking opgebouwd met belangrijke Spaanse en Portugese voedingsretailers.

Hun missie en filosofie is een hoge mate van betrouwbaarheid nastreven en aanzienlijke energiebesparingen realiseren voor hun klanten.

Het team combineert ervaring en kennis op het vlak van ontwikkeling, koeling, controle en de programmering van elektronische bedieningselementen. Dankzij deze brede kennisbasis kan Tewis op een innovatieve manier aan projecten werken. Via ondersteuning op maat biedt Tewis aan klanten begeleiding bij de selectie en het ontwerp van de beste oplossing voor elke toepassing.

Tewis is vooral actief in Spanje en Portugal. Het bedrijf gebruikt de faciliteiten van Zanotti Smart Solutions in Valencia om units voor CO2 en andere koelmiddelen te produceren. Voor het bedieningsplatform heeft Tewis partnerschappen aangegaan met verschillende leveranciers.

Met deze overname zet Daikin via dochtermaatschappij Zanotti alweer een belangrijke stap om zijn positie in de koelingsmarkt te verstevigen. Daikin wil de filosofie van Tewis nog verder ontwikkelen en uitbreiden op internationale schaal, met maximale synergieŽn met de bestaande verkooporganisaties van Daikin. In Frankrijk, een van de belangrijkste landen voor internationale groei, zal Daikin het plaatselijke Refrigeration team uitbreiden en maximaal gebruikmaken van de kennis en de expertise waarover Tewis beschikt om de positie in de voedingsretailmarkt te versterken.

Bovendien vult het productassortiment met CO2-koelmiddel van Tewis het huidige productassortiment van Daikin / Zanotti met R-410A en R134a aan. Aangezien het optimale koelmiddel voor elke toepassing verschilt afhankelijk van het type toepassing, de capaciteit / het temperatuurbereik en de veiligheidseisen, is het belangrijk om diverse soorten koelmiddel te kunnen aanbieden.

"Het ondernemerschap, de expertise in de sector, de duidelijke klantgerichtheid en de culturele waarden waardoor Tewis zo succesvol is, maken dat het een uitstekende match is voor Daikin. Het is een geruststelling dat het sterke managementteam van Tewis, onder leiding van de heer Carlos Momplet het bedrijf zal blijven leiden. We kijken ernaar uit om met hem en zijn team samen te werken aan creatieve oplossingen en om het bedrijf verder uit te bouwen." Mr. Umamoto - Vicepresident - Daikin Europe. N.V


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo