Dag van de Wind in Beeld

  BE   15 juni 2022 Bron: Ode Vlaanderen
Dag van de Wind in Beeld
1e juryprijs VWEA - Rudy Coppens - Olen
Op 15 juni wordt wereldwijd de internationale Dag van de Wind gevierd. Naar aanleiding van de Dag van de Wind organiseerde de Vlaamse Windenergie Associatie VWEA een grootse foto- en filmpjeswedstrijd op sociale media. De opdracht luidde: “Breng windenergie op een mooie wijze in beeld”.

Op sociale media werden de meest geliefde foto’s door het publiek als winnaar aangeduid. Daarnaast koos een professionele jury met als voorzitter bekend fotograaf Michiel Hendryckx drie winnaars uit een 200-tal foto’s die werden ingezonden via mail, Facebook, Instagram, TikTok en Wikimedia commons. “We zijn zeer blij met het vele inzendingen en alle positieve reacties die we mochten ontvangen.”, zegt Bart Bode, directeur van VWEA.

2e juryprijs VWEA - Georges Vanderzande - Creil (NL)

En er valt ook wat te vieren. Op dit moment wordt er op verschillende plaatsen druk gebouwd aan nieuwe windturbines. In maart 2022 verhoogde de Vlaamse regering de doelstellingen voor windenergie op land van 100 naar 150 MW per jaar en de Vlaamse Windenergie Associatie VWEA verwacht dat deze verhoogde jaarlijkse doelstelling in 2022 gerealiseerd zal worden. De sector steekt dus een tandje bij maar het blijft een hele uitdaging om windparken te ontwikkelen in Vlaanderen. We kijken bijvoorbeeld uit naar de versnelling die de aanstelling van de extra rechters met zich zal meebrengen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

3e juryprijs VWEA - Els Devalez - Lochristi

“Windenergie is een positief gebeuren. Het is goedkoop, goed voor het klimaat, en draagt bij tot meer onafhankelijkheid van fossiele energie. We grijpen de Dag van de Wind dan ook graag aan om windenergie mooi in beeld te brengen, vandaar deze wedstrijd. Bij deze dan ook van harte proficiat aan de winnaars” besluit Bart Bode.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo